Šport > Nogomet
306 ogledov

Kostarika do zmage s prvim in edinim strelom v okvir vrat

Epa
Kostaričani so na drugi tekmi unovčili svoj prvi in doslej tudi edini strel v okvir nasprotnikovih vrat na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Nogometaši Kostarike so v 2. krogu skupine E na svetovnem prvenstvu v Katarju premagali Japonsko z 1:0 (0:0) in prišli do prve zmage. V drugi tekmi kroga te skupine se bosta ob 20. uri v Al Korju pomerili Španija in Nemčija.

Tekmo na stadionu Ahmada bin Alija je odločil Keysher Fuller, ki je z roba kazenskega prostora zadel v 81. minuti po edinem strelu ekipe v okvir vrat.

 | Avtor: Epa Epa

V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo. Strelov je bilo bore malo, nobenega v okvir vrat, kar je pomenilo, da Kostarika tudi po treh polčasih na tem mundialu ni sprožila udarca v okvir tekmečevega gola.

V drugem delu pa so Japonci precej bolj odločno krenili proti vratom Keylorja Navasa in že v prvi minuti skoraj povedli, ko je priložnost zapravil Hidemasa Morita.

Precej bolj dejavni Japonci so imeli nekajkrat priložnost, da bi iz prostih strelov v neposredni bližini kazenskega prostora prišli do vodstva, a niso bili natančni. Yuki Soma je žogo v 63. minuti poslal prek gola, v 72. pa je živi zid zadel Daichi Kamada.

Čeprav so bili Azijci precej bližje golu in so več poskušali, so presenetljivo na drugi strani povedli Kostaričani. Po odvzeti žogi in podaji Yeltsina Tejede je Fuller z roba kazenskega prostora uspešno streljal v 81. minuti. Poskus ni bil močan, a je bil dovolj visok in natančen, da je preletel Shuichija Gondo v vratih.

To je bil sploh prvi in doslej edini strel v okvir vrat Kostarike na obeh tekmah v skupini E. Japonci so samo v drugem polčasu sprožili 12 strelov, najbližje izenačenju pa so bili v 88. minuti, ko je z okoli desetih metrov streljal Kamada, a je bil Navas na mestu, v gneči pa Japoncem žoge ni uspelo potisniti v mrežo.

Japonska je na prvi tekmi v sredo presenetila Nemčijo in zmagala s 2:1, Kostariko pa je kar s 7:0 ugnala Španija. Na lestvici je v vodstvu Španija s tremi točkami, sledita Japonska in Kostarika prav tako s po tremi, na dnu pa je Nemčija z ničlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice