Derbi pripadel Man Unitedu

Foto: Žurnal24 Debi Sczcesnyja je pokvaril Korejec Ji-Sung Park. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Gareth Bale Paulo Ferreira Foto: Žurnal24 Roman Pavljuchenko Pavljučenko Pavljucenko Michael Essien Foto: Žurnal24 Gareth Bale Foto: Žurnal24 Roman Pavljucenko Pavljučenko Pavljuchenko gol zadetek strel Petr Cech Čech John Foto: Žurnal24 Roman Pavljucenko Pavljučenko Pavljuchenko gol zadetek strel Petr Cech Čech John Foto: Žurnal24 Roman Pavljuchenko Pavljučenko Pavljucenko Gareth Bale gol zadetek proslavljanje Foto: Žurnal24 Roman Pavljuchenko Pavljučenko Pavljucenko Gareth Bale Benoit Assou Ekotto Assou Foto: Žurnal24 Roman Pavljuchenko Pavljučenko Pavljucenko gol zadetek slavje proslavljanje vese Foto: EPA Ashley Cole Chelsea Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Gareth Bale je s soigralci obstal v četrtfinalu. Foto: Žurnal24 Roman Pavljuchenko Pavljučenko Pavljucenko John Terry Foto: Žurnal24 Heurelho Gomes Foto: Žurnal24 Didier Drogba Heurelho Gomes Aaron Lennon enajstmetrovka 11-metrovka strel obram Foto: Žurnal24 Frank Lampard John Terry Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0 Foto: Žurnal24 Manchester United : Arsenal 1:0
Derbi 17. kola Premier League so na Old Traffordu dobili domači nogometaši Man Uniteda, ki so po zaslugi Ji-Sung Parka prišli do zmage nad Arsenalom z 1:0. Chelsea je že v nedeljo remiziral s Spursi.
Oglej si celoten članek

Edini gol na tekmi je v 41. minuti dosegel Ji-Sung Park, ki je kar z veliko sreče premagal mladega, 20-letnega vratarja v vratih Arsenala Wojciecha Szczesnyja. Portugalec Nani je prodiral po desni strani, žoga se je od branilca Gaela Clichyja odbila točno na glavo Korejca, ki je iz težkega položaja tudi s pomočjo prečke z glavo premagal gostujočega vratarja.

Tekma se je razživela v drugem polčasu, ko so si oboji ustvarili kar nekaj priložnosti, prednjačili pa so nogometaši Manchestra Uniteda, ki so imeli žogo tudi več v posesti. Wayne Rooney je v 74. minuti po igranju tokrat nesrečnega Clichyja z roko, dobil priložnost, da z 11 metrov doseže svoj drugi gol v Premier League. A Rooney je najprej malce ''zaplesal'', nato pa žogo poslal preko vrat Szczesnyja. Arsenal si do konca tekme ni priigral nobene lepše priložnosti, s katere bi lahko izenačil. Manchester United se je znova prebil na vrh lestvice!

Nov spodrsljaj Chelseja
Vratar Tottenhama Heurelho Gomes je v sodnikovem podaljšku ubranil enajstmetrovko Didierja Drogbaja in rešil točko Spursom na domačem obračunu s Chelseajem. Prav Gomes bi bil v nasprotnem primeru tragična figura tekme, saj mu je v 70. minuti strel Drogbaja spolzel skozi rokavice v mrežo, a se je Brazilec v izdihljajih tekme odkupil v velikem slogu in ubranil enajstmetrovko, ki jo je z nerodnim posredovanjem tudi zakrivil. Tottenham je vodil večino tekme z golom Romana Pavljučenka, a si je Chelsea glede na prikazano zaslužil (vsaj) remi. V drugem polčasu je prišel tudi čas za težko pričakovani povratek Franka Lamparda, ki je po trdovratni poškodbi po dolgem času dobil nekaj igralnega časa.

Pardewov zmagoviti debi
Liverpool
je doživel nov udarec v letošnji sila povprečni sezoni. Nogometaši iz mesta Beatlov so bili tokrat nemočni na gostovanju pri Newcastlu in izgubili z 1:3. Srakam je očitno dobro dela zamenjava na klopi, kjer je Alan Pardew več kot uspešno nasledil Chrisa Hughtona. Newcastle je povedel prek Kevina Nolana že v 15. minuti. Redsi so se v 50. minuti vrnili v igro, toda Joey Barton in Andy Carroll sta imela drugačne načrte in z zadetkoma v 80. in 90. minuti tehtnico dokončno nagnila na stran Newcastle Uniteda.

Tévez zahteval izpisnico!
Pri Manchester Cityju so v nedeljo potrdili šokantne novice, da je njihov kapetan Cárlos Tévez zahteval izpisnico in želel zapustiti klub. Argentinec je v zadnjih mesecih že mnogokrat namignil, da se želi celo upokojiti, pri klubu pa so ob zavrnitvi prestopa še zapisali, da so "razočarani nad nastalo situacijo, predvsem pa nad delovanjem Tévezovega agenta".

Man. City ob bok Arsenalu
Manchester City
je vse resnejši kandidat za naslov prvaka v angleškem prvenstvu. Četa Roberta Mancinija je svoje delo v 17. kolu Premier League opravila sila prepričljivo. Sinje modri so West Ham ugnali s 3:1 in z novimi tremi točkami na vrhu lestvice ujeli Arsenal, ki ga v ponedeljek čaka veliki derbi proti Manchester Unitedu. City, ki je tokrat igral brez Argentinca Cárlosa Téveza, je povedel že v 30. minuti, ko je zadel Yaya Toure. Vodstvo je povišal v 73. minuti, ko so si nogometaši West Hama kar sami zabili gol. Delo pa je v 81. minuti dokončal rezervist Adam Johnson. Častni zadetek za gostitelje je dosegel James Tomkins. Manchester City v prihodnosti vsaj na papirju čakajo nekoliko lažji nasprotniki kot neposredne konkurente za prvo mesto. Če bo to znal izkoristiti, pa bomo videli.

Angleška Premier League, 17. kolo:

Aston Villa : West Bromwich 2:1 (1:0)
Downing (25), Heskey (80); Scharner (90)

Everton : Wigan Athletic 0:0

Fulham : Sunderland 0:0

Lestvica:
1. M. United 34 točk (-1)
2. Arsenal 32 točk
3. Man. City 32
4. Chelsea 31
5. Bolton 26
...
18. Wigan 16
19. Wolwerhampton 15
20. West Ham 12

Stoke City : Blackpool 0:1 (0:0)
Campbell (48)

West Ham : Manchester City 1:3 (0:1)
Tomkins (89); Y. Touré (30), Green (73/a.g.), Johnson (81)

Newcastle United : Liverpool 3:1 (1:0)
Nolan (15), Barton (80), Carroll (90); Kuyt (50)

Bolton Wanderers : Blackburn Rovers 2:1 (0:0)
Muamba (65), Holden (88); M. Diouf (87)
RK: Davies (56/Bolton)

Wolverhapton Wanderers : Birmingham City 1:0 (1:0)
Hunt (45)

Tottenham : Chelsea 1:1 (1:0)
Pavljučenko (15); Drogba (70)
Drogba (Chelsea) je v 90. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

Manchester United : Arsenal 1:0 (1:0)
Park (41)
Rooney (M. United) je v 74. minut zapravil strel z enajstih metrov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.