Derbi vrha lestvice brez zadetkov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Aluminija in Celja so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
Oglej si celoten članek

Aluminij in Celje ostajata na četrtem oziroma petem mestu prvenstvene lestvice, saj gledalci v Kidričevem niso videli golov. Nekaj več resnejših priložnosti so imeli domači nogometaši, a na koncu se je 18. medsebojna tekma teh dveh klubov šele tretjič končala z 0:0.

1. SNL Prvoligaš odslovil trenerja, nekdanji up Bayern Münchna okrepil Aluminij

Čeprav je v domači obrambi manjkal Ivan Kontek, v gostujoči pa Dušan Stojinović, so branilci obeh ekip v prvem polčasu dobro opravili svoje delo. Predvsem Kidričani so zaprli vse dostope do gola, medtem ko so Celjani dvakrat gostiteljem dopustili nevarnejši strel na gol, in sicer v drugi minuti, ko je iz bližine šibko streljal Ante Živković, in v 34., ko je Dejan Petrovič meril le malce premalo natančno.

Foto: Profimedia NK Aluminij : NK Celje

Tudi v uvodu drugega polčasa sta bili ekipi pazljivi v obrambnih akcijah, posebej Celjani so dotlej le poredkoma prihajali v položaje, od koder bi lahko ogrozili tekmečevega vratarja. V tem delu je dvakrat pri domačih poskusil Mihael Klepač, a Matjaž Rozman skorajda ni imel dela, le malce nevarnejši je bil Stanley Amuzie v 73. minuti z diagonalnim strelom z leve strani.

V 80. minuti pa so si domači priigrali najlepšo priložnost dotlej, ko je Jure Matjašič z volejem sprožil z desne, izkazal pa se je Rozman. Nekaj sekund pozneje je žogo z golove črte žogo izbil Rok Štraus po strelu domačih z glavo po podaji iz kota.

Foto: Profimedia NK Aluminij : NK Celje

Kidričani bodo v 13. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Celjani pa dan prej pri Bravu.

* Športni park, sodniki: Balažič, Vidali in Vojska.
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Martinović, Amuzie, Jakšić, Horvat, Petrovič, Vrbanec (od 15. Leko), Matjašič, Klepač (od 88. Pečnik), Živković.
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Travner, Ćalušić, Plantak (od 60. R. Štraus), Benedičič (od 79. Štravs), Novak, Lotrič, Božić, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Leko; Benedičič, Travner, Vidmajer.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.