Šport > Nogomet
316 ogledov

Prvoligaš odslovil trenerja, nekdanji up Bayern Münchna okrepil Aluminij

Leon Habib Ernst NK Aluminij
Rdeče-beli so okrepili napad.

Iz tabora slovenskega nogometnega prvoligaša Aluminija so sporočili, da so se okrepili z 19-letnim ofenzivnim vezistom Leonom Habibom Ernstom, ki se je šolal tudi pri mladih ekipah Bayerna Münchna, Dinama in Hajduka iz Splita. Ernst, ki ima hrvaško in nemško državljanstvo, je podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

"Pričakujem, da bom v Kidričevem pridobil ogromno izkušenj. Do zdaj sem igral samo za mladinske selekcije, tukaj pa se je takoj videlo, da je igra bistveno hitrejša, čvrstejša, kvalitetnejša, a vseeno upam, da dobim čim več minut, da bom lahko pokazal, kaj znam, in da bom lahko čim bolj pomagal klubu k boljšemu rezultatu. Prav tako me je lepo sprejela ekipa, kar je zelo pomembno," je po podpisu pogodbe povedal novi nogometaš Aluminija.

 

Dončić se je razšel z orli

 

Slovenski nogometni prvoligaš Triglav Kranj in trener Dejan Dončić sta se sporazumno razšla, so sporočili iz kranjskega kluba. Šestinštiridesetletni Ljubljančan je klub prevzel pred začetkom minule sezone, z njim izpolnil rezultatski cilj, po desetih krogih novega državnega prvenstva pa se poslavlja s klopi orlov.

"V trenutnem položaju smo se vsi vpleteni strinjali, da je to korak, ki mora biti narejen. Dejanu se iz srca zahvaljujemo za vse, kar je storil v Triglavu in tega ni bilo malo. V Kranju je pustil močan pečat, odločno pomagal klubu na še višjo raven in izpolnil zastavljene cilje v minuli sezoni. Skupna zgodba je bila zastavljena na zdravih temeljih in z jasno vizijo, a se je na tej točki končala," je dejal športni direktor Triglava Siniša Brkič.

Vodstvo Triglava bo danes začelo pogovore z morebitnimi nasledniki za mesto glavnega trenerja, do nadaljnjega pa bo ekipo vodil dosedanji pomočnik trenerja, Srb Vlado Šmit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice