Šport > Nogomet
563 ogledov

Zvezdnik Aluminija za rekordno vsoto v Nemčijo, Domžale okrepil reprezentant

Luka Štor Profimedia
Luka Štor se iz Aluminija seli v Dynamo Dresden.

Nogometaš Luka Štor bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Kot je danes sporočil njegov dosedanji klub Aluminij, se bo 21-letni napadalec preselil v Nemčijo v drugo ligo k ekipi Dynamo iz Dresdna.

Luka Štor | Avtor: Profimedia Profimedia

Za člansko ekipo Aluminija v Prvi Ligi Telekom Slovenije in pokalnem tekmovanju je Štor zbral 33 nastopov in dosegel devet zadetkov.

"Za vedno bom hvaležen nogometnemu klubu Aluminij, ki mi je dal priložnost, da sem lahko zaigral in občutil prvo ligo. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem, tako Oliverju Bogatinovu kot Slobodanu Gruborju, da so verjeli vame. Predvsem pa gre zahvala vsem dosedanjim soigralcem, ki so mi pomagali, da sem sploh dobil to priložnost za prestop, želim jim čim uspešnejšo sezono," je dejal nogometaš.

Luka Štor | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz kluba so sporočili, da je ta prestop največji v zgodovini Aluminija, finančnih podrobnosti sicer niso razkrili.

Njegov novi klub iz Nemčije pa je na spletni strani zapisal, da bo Štor član tega moštva do junija 2023. Tudi Nemci so zamolčali finančne podrobnosti, so pa zapisali, da bo imel v njihovem moštvu Štor dres s številko 37, že danes pa bo prvič treniral z novimi soigralci.

 

Estonski reprezentant okrepil Domžale

 

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je po odmevni prodaji napadalca Shamarja Nicholsona v belgijski Charleroi v svoje vrste zvabil estonskega reprezentančnega napadalca Rauna Sappinena, so sporočili iz kluba. Triindvajsetletni nogometaš, ki je prišel iz Flore Tallinn, je z Domžalčani podpisal triletno pogodbo.

Sappinen je v karieri, ki jo je začel v domačem Tallinnu, v sezoni 2016/17 osvojil naslov estonskega prvaka, ob tem pa je s 27 goli postal tudi najboljši strelec in igralec domače lige.

Še pred tem je leta 2015 prav tako s Floro že osvojil državni naslov, dvakrat pa se je veselil naslova pokalnega in superpokalnega zmagovalca. Za izbrano vrsto je zbral 21 nastopov in dva zadetka.

Rauno Sappinen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dejstvo, da gre za urejen klub z visokimi ambicijami. Veliko priložnosti ponujajo mladim igralcem, s tem jim izkazujejo zaupanje, obenem pa mladi nogometaši tako hitreje pridejo do razvoja in so deležni večjih možnosti za napredek," je razlog za svoj prihod v Domžale v pogovoru za domžalsko spletno stran pojasnil Sappinen, ki zase pravi, da je osrednji napadalec, da pa se dobro znajde tudi na krilih.

Sappinen bo v klubu imel družbo rojaka Mattiasa Käita.

Shamar Nicholson Reprezentant Šport Domžale drago prodale svojega najboljšega strelca minule sezone
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice