Šport > Nogomet
96 ogledov

Domžale v samem zaključku do zmage, Rudar suveren

NK Domžale : ND Gorica Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Domžal so v Prvi ligi Telekom Slovenije v 32. krogu doma premagali Gorico z 2:1 (0:1), medtem ko je Rudar premagal Aluminij s 3:0 (0:0).

Domžalčani so v boju za mesta, ki prinašajo evropske tekme za naslednjo sezono, prišli do pomembnih treh točk, mednarodne tekme so si praktično že zagotovili v samem zaključku dvoboja, v katerem so Novogoričani, po vodstvu v prvem polčasu, v boju za obstanek ostali praznih rok.

NK Domžale : ND Gorica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po izenačenem začetku so Domžalčani v drugem delu prvega polčasa prevzeli pobudo, manjkal pa jim je bolj konkreten zaključek akcij. Vendar je gostom v sami končnici uspelo nekajkrat zapretiti. Tako so ob koncu 32. minute izkoristili napako domače obrambe. Na levi strani je Semir Smajlagić poslal močno in zelo natančno podajo v kazenski prostor, Andrija Filipović je bil povsem neoviran sam pred golom in zlahka dosegel osmi gol v letošnji sezoni.

NK Domžale : ND Gorica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Gostitelji so igro tudi v drugem delu tekme prenesli na polovico igrišča tekmecev. V 55. minuti so izenačili, ko je po lepi podaji na krilo Senijada Ibričića Gregor Sikošek nato podal proti robu kazenskega prostora, kjer je iz ozadja pritekel Adam Gnezda Čerin in z desetih metrov poslal žogo v mrežo.

Dejan Lazarević, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, na isti strani, kot je padel izenačujoči zadetek, je v 70. minuti dolgo vodil žogo, vmes tudi padel, a vseeno prišel do strela blizu roba kazenskega prostora in po sprva nenevarni akciji je žoga letela tik ob vratnici.

NK Domžale : ND Gorica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Novogoričani niso prišli do pomembnejše priložnosti in so se dolgo uspešno branili. A je Slobodan Vuk, ki je po vstopu v drugem polčasu poživil igro, v predzadnji minuti rednega dela po strelu z glavo izenačil; podajalec je bil znova Ibričić.

V soboto, 18. maja, bodo v 33. krogu Domžale gostile Celje, Gorica pa bo igrala v Murski Soboti z Muro.

* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Podgoršek, Mikača in Kalan Vinčić.
* Strelec: 0:1 Filipović (42.), 1:1 Gnezda Čerin (55.), 2:1 Vuk (89.).
* Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Gnezda Čerin, Mujan (od 63. Lazarević), Ibričić, Podlogar (od 46. Vuk), Nicholson.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Smailagić (od 77. M. Kavčič), T. Kavčič, Lipušček, Halilović (od 90. Hodžić), Grudina, Kolenc, Filipović, Velikonja, Šipek.
* Rumeni karton: Vetrih; Lipušček.
* Rdeči karton: /.

 

Rudar do pomembnih točk v boju za obstanek

 

Sosedski dvoboj s prvoligaške lestvice je bil pomembnejši za Rudar, ki je pred tekmo za osem točk zaostajal za Aluminijem. Ta je bil le tri točke za četrtimi Celjani, Rudar pa za prav toliko točk pred predzadnjo Gorico. Sedaj je ta razlika šest točk.

Prvi polčas ni postregel s posebej nevarnimi napadi, še največkrat je bila žoga sredi igrišča, je pa bilo povsem drugače prav ob koncu, ko so domači navijači že videli žogo v mreži, verjetno vsaj dvakrat v eni sami akciji.

Žiga Škoflek je vse skupaj začel, podal do Rijada Kobiljarja in medtem stekel v osrčje kazenskega prostora, dobil znova žogo, a jo je Luki Janžekoviču uspelo odbiti, Milan Tučić pa v odbojih nato tudi ni bil uspešen.

A Rudar je tam, kjer je polčas končal, drugega tudi nadaljeval. Triindvajsetletnemu Kobiljarju je trinajsti nastop v slovenski prvi ligi prinesel prvi zadetek, ko je v peti minut nadaljevanja streljal z roba kazenskega prostora ter je žoga na poti proti golu oplazila Luko Koblarja in končala ob desni vratnici v mreži.

Le pet minut pozneje je bil izključen prav Koblar, Sarajevčan Kobiljar pa je slabih sedem minut po vodilnem golu zadel še drugič, ko je prišel do odbite žoge in jo poslal v prazno mrežo. Vsega deset minut po prvi izključitvi je Aluminij po drugem rumenem kartonu zaradi ostrega starta Kruna Ivančiča ostal z devetimi možmi v igri. Škoflek je 16 minut pred koncem postavil končni izid in ostal pri vrhu najboljših strelcev sezone.

V soboto, 18. maja, bo v 33. krogu Rudar gostil drugouvrščeno Olimpijo, Aluminij pa bo dan kasneje igral v Krškem proti prepričljivo zadnji ekipi lige.

* Stadion Ob Jezeru, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelca: 1:0 Kobiljar (50.), 2:0 Kobiljar (57.), 3:0 Škoflek (74).
* Rudar Velenje: Pridigar, Hrubik, Trifković (od 63. Pišek), Tučić, Čošić (od 70. Pušnik), Škoflek, Bolha, Tomašević, Arap, Pušaver, Kobiljar (od 75. Radić).
* Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Martinović, Koblar, Horvat (od 68. Ploj), Muminović, Marinšek, Ivančić, Matjašič, Štor (od 78. Flakus Bosilj), Maloku (od 57. Verbanec).
* Rumeni kartoni: Škoflek; Ivančič, Marinšek.
* Rdeča kartona: Koblar (55.), Ivančič (65.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice