Šport > Nogomet
142 ogledov

Olimpija poglobila krizo Gorice, Lotrič potopil Aluminij

Rok Kronaveter
V petek se je z dvema tekmama začelo 28. kolo nogometnega državnega prvenstva.

Olimpija, ki je igrala kar brez nekaj prvokategornikov in kaznovanega Tomislava Tomića, je niz neporaženosti podaljšala na šest tekem. Tretjo zmago v tem obdobju je dosegla proti Gorici (3:1), ki je še četrtič zapovrstjo igrišče zapustila sklonjenih glav. Novogoričani, ki so med drugim igrali brez Mattea Tomička in Uroša Celcerja, kaznovanega trenerja Sašo Kolmana pa je nadomeščal Florijan Debenjak, so sicer spomladi doživeli že sedmi poraz na desetih tekmah. Gorica tako po 14. porazu ostaja predzadnja, Olimpija, ki je imela kar 20 strelov v okvir vrat, pa druga.

Ljubljančani so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec in dobili ta del igre z 1:0. Edini gol je v 25. minuti dosegel Marko Putinčanin, potem ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po prostem strelu in podaji Roka Kronavetra z desne strani. Ljubljančani so bili še nekajkrat zelo nevarni, v 11. minuti je Grega Sorčan obranil strel Stefana Savića iz bližine, v 15. minuti je goriški vratar slabo izbijal žogo in zadel prav Savića (sicer v roko), ljubljanski nogometaš je bil tako v novem dvoboju ena na ena, spet ga je dobil novogoriški vratar. Savić je imel levo od sebe tudi Endrija Čekičija, a se ni odločil za podajo.

V 28. minuti je Kronaveter dobro izvedel prosti strel s približno 20 metrov, žogo poslal čez živi zid, nato pa je ta dvakrat zadela prečko. Na drugi strani velja omeniti le poskusa Adela Halilovića od daleč v 14. minuti, ko je branil Nejc Vidmar, in Roka Grudine v 32., ko je po podaji z desne na drugi vratnici zgrešil cilj.

Ljubljančani so prednost podvojili v 48. minuti, ko je z bele točke zadel Kronaveter, zanj je bil to 13. zadetek v sezoni. Najstrožjo kazen je sicer zakrivil Halilović, ki je storil prekršek nad Čekičijem, dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. V nadaljevanju so imeli domači še nekaj lepih priložnosti, v 54. minuti pa so še povečali prednost, ko se je med strelce vpisal Jucie Lupeta po podaji v globino Savića. V 60. minuti je imel novo izjemno priložnost Vitja Valenčič, ki je preigraval v kazenskem prostoru, na koncu pa iz bližine zadel vratnico.

V 61. minuti je Lupeta zadel le zunanji del mreže, v 71. je Sorčan ustavil nov strel Valenčiča, v 73. minuti pa je Gorica zmanjšala zaostanek, ko je z leve strani kazenskega prostora z diagonalnim strelom zadel Matija Kavčič. V 78. minuti je Olimpija še enkrat zatresla okvir vrat, takrat je vratnico zadel osamljeni mladi napadalec Haris Kadrić, v 85. minuti pa je nov nevaren poskus Maria Jurčevića odbil goriški čuvaj mreže, tako kot tudi žogo po Čekičijevem prostem strelu v 86., Valenčičevem poskusu v 89. in Kadrićevem v 92. minuti. Na drugi strani je v 90. od daleč poskusil Matija Kavčič, Vidmar pa je z nekaj težavami žogo ukrotil.

Safet Hadžić SNL Šport Hadžić v novem mandatu debitiral z zmago Škandal Šport Tavaresov sin tarča rasističnega napada, a zgodba ima dve plati

Mitja Lotrič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Celja, ki so igrali brez kaznovanega Tadeja Vidmajerja, so proti Aluminiju prišli do 10. zmage v sezoni (1:0), zanjo so trdo garali, a se na koncu po zadetku Mitje Lotriča veselili vzpona na četrto mesto lestvice. Aluminij, ki je pred tem dvakrat premagal Celjane in enkrat igral neodločeno, je šesti.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, pa čeprav sta imeli ekipi predvsem v uvodnih 20 minutah kar nekaj lepih priložnosti. V osmi minuti je pri Celjanih poskusil Dario Vizinger, ko je streljal v kazenskem prostoru malce z desne, Luka Janžekovič je žogo odbil. Še lepšo priložnost so imeli Kidričani v 11. minuti, ko je bil sam pred Metodom Jurharjem Jure Matjašič, celjski vratar pa je dobil ta dvoboj, tako kot tudi v 19. minuti, ko je v kazenskem prostoru sprožil še Luka Štor.

Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 54. minuti od daleč streljal Lovro Cvek in zadel vratnico. V 55. minuti je poskusil še Vizinger s 13, 14 metrov, a preslabo, točno v Janžekoviča. Na drugi strani je bilo vroče v 63. minuti, ko je Jurhar obranil poskus Matjašiča iz bližine. Takoj zatem pa so Celjani povedli, ko je Mitja Lotrič prejel žogo v kazenskem prostoru na levi strani in jo poslal pod prečko. Zanj je bil to sedmi gol v sezoni. Sledilo je novo mirnejše obdobje, ki ga je prekinil poskus Dejana Petroviča v 78. minuti, Dušan Stojinović je pravočasno podstavil glavo in žogo preusmeril v kot.

Nevarno je bilo tudi v 81. minuti, ko je znova streljal Lotrič, Luka Koblar pa je žogo pred golovo črto odbil v kot. Vroči trenutki so se nadaljevali pred celjskimi vrati, v 83. minuti je Tadej Trdina prišel do voleja v bližini gola, Jurhar pa je bil na mestu.

Prva liga TS, 28. kolo:

Olimpija - Gorica 3:1 (1:0)
Putinčanin 26., Kronaveter 47./11m, Lupeta 54.; M. Kavčič 73.
RK: Halilović (Gorica) 46.

Celje - Aluminij 1:0 (0:0)
Lotrič 64.

SOBOTA:
Maribor - Rudar Velenje
Triglav - Mura

PONEDELJEK:
Krško - Domžale

LESTVICA:
1. Maribor 63
2. Olimpija Ljubljana 54 (+1)
3. Domžale 40
4. Celje 40 (+1)
5. Mura 39
6. Aluminij Kidričevo 37 (+1)
7. Rudar Velenje 29
8. Triglav Kranj 28
9. Gorica 26 (+1)
10. Krško 20

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.