Šport > Nogomet
517 ogledov

Pevnik naslednji, ki je zapustil klop Olimpije

Robert Pevnik
Pri Olimpiji so še enkrat več zamenjali trenerja. Tokrat je za zamenjavo poskrbelo 'pismo'.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je znova zamenjal prvega moža na klopi ljubljanskega kluba. Tokrat se je moral hitro posloviti Robert Pevnik, na klopi zmajev se je obdržal tri mesece, zamenjal pa ga bo Safet Hadžić, sicer 'dežurni gasilec' ob trenerskih rošadah v klubu. Slednji naj bi tokrat sicer zahteval trajnejšo vlogo.

Na klopi Olimpije so se sicer samo v tej sezoni poleg Pevnika izmenjali še Ilija StolicaAleksandar Linta in Zoran Barišić, Hadžić pa bo tako že peti trener po navijačem neljubi odstavitvi Igorja Bišćana, ki je v minuli sezoni Ljubljančane popeljal do državnega in pokalnega naslova.

"Vodenje Olimpije je zame od nekdaj predstavljalo izjemno čast in ponos. Hkrati pa sem se vedno zavedal tudi velike odgovornosti in pritiskov, ki jih ta posel prinaša s seboj. V preteklih treh mesecih sem skupaj s sodelavci skušal ta posel opraviti po najboljših močeh. Sledili smo viziji kluba in ciljem, ki ste jih tudi vi kot predsednik visoko zastavili v strategiji. V člansko moštvo Olimpije smo po najboljših močeh poskušali vključevati mlade razvijajoče se nogometaše, ki so prihodnost kluba. Hkrati pa smo se tudi trudili, da Olimpija tudi rezultatsko ne izgublja šampionskega videza. Delali smo trdno in vztrajno, o čemer pričajo tudi dobri rezultati. Nekje smo bili bolj, drugod manj prepričljivi, a zelo veseli in ponosni smo, če smo s svojim delom pripomogli k uresničevanju vizije največjega kluba v državi," je Pevnik zapisal v pismu, ki ga je naslovil na predsednika Mandarića po četrtkovem remiju z Muro in so ga objavili na uradni strani kluba.

robert pevnik olimpija Brez potrpljenja Šport Mandarić išče novega trenerja, naslednik Pevnika že znan
"Člani strokovnega štaba smo po pogovoru prišli do zaključka, da v danih okoliščinah, ob izjemnih medijskih pritiskih, velikih pričakovanjih javnosti in v tako kratkem času ne bi mogli doseči veliko več, zato menimo, da bi morda bilo najbolje, da vodenje članskega moštva v naslednjih mesecih zaupate drugemu strokovnemu štabu, nam pa omogočite, da nadaljujemo svoje delo v dobro Olimpije, a na položajih, kjer smo delali že pred prevzemom vodenja članskega moštva. Seveda smo pripravljeni pomagati tistim, ki bodo nadaljevali to pomembno delo, da bi se novi strokovni štab čim bolj in v čim krajšem času vključil v vodenje članskega moštva NK Olimpija," je še zaključil Pevnik.


Po prejemu pisma je Mandarić zjutraj sklical nujni sestanek, na katerem se je o trenutnem stanju v klubu in nadaljnjih korakih pogovoril s sodelavci in trenerjem Pevnikom, so še zapisali pri Olimpiji in dodali: "Na koncu je predsednik sprejel Pevnikov predlog in ocenil, da je časa malo, da je pred klubom še veliko pomembnih tekem, zato je potrebno hitro ukrepati. Robertu Pevniku in ostalim članom strokovnega štaba se je predsednik Milan Mandarić zahvalil za opravljeno delo v preteklih mesecih in poudaril, da je bilo za NK Olimpija Ljubljana to delo dragoceno in da klub še naprej računa na Roberta Pevnika in sodelavce. Kot je izpostavil predsednik, se je večkrat v zgodovini Olimpije izkazalo, da so lastni strokovni kadri ključ moči nogometnega kluba."

Milan Tučić SNL Šport Član Rudarja do hat-tricka v Stožicah
Pevniku v zadnjem tednu ni uspelo unovčiti manjšega spodrsljaja Maribora na vrhu lestvice državnega prvenstva, ko je 30. marca igral neodločeno (1:1) v Celju. Sledila sta dva remija Olimpije, Maribor pa je v tem času zabeležil zmagi in svoje vodstvo povečal na 12 točk.

Vodenje članskega moštva v zaključnem delu sezone 2018/19 je prevzel še en Olimpijin trener, Safet Hadžić. Ta se bo s sodelavci že danes vključil v priprave moštva za nedeljsko tekmo z Aluminijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.