Šport > Nogomet
261 ogledov

Hadžić v novem mandatu debitiral z zmago

Rok Kronaveter
V 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije do zmag še Olimpija, Mura in Krško.

Safet Hadžić, "dežurni gasilec" ljubljanske ekipe, ki je med tednom na klopi Olimpije zamenjal Roberta Pevnika, je z zmago začel svojo novo epizodo na vroči klopi. Lahko je zadovoljen z rezultatom, nikakor pa ne z igro svojih varovancev, ki je bila večji del anemična, raztrgana in polna napak, a tekmeci tega niso izkoristili, čeprav so bili v drugem polčasu, v katerem je sicer padla odločitev o zmagovalcu, boljši. Aluminij je tako proti Ljubljančanom izgubil še drugič v desetih dneh, premoč so morali priznati tudi v prvi polfinalni tekmi pokala, iz Ljubljane pa je odšel že z osmim zaporednim porazom.

Ljubljančani so sicer na začetku prevzeli pobudo, toda akcije niso bile nevarne. V 16. minuti pa so bili vendarle blizu gola, ko je Rok Kronaveter dobro izvedel prosti strel, gostujoči vratar Luka Janžekovič pa je žogo odbil v okvir vrat. V 25. minuti so imeli priložnost tudi Kidričani, Matic Vrbanec je neoviran z desetih metrov streljal z glavo, toda veselje mu je preprečil ljubljanski vratar Nejc Vidmar. Olimpija si je v 44. minuti vendarle priigrala priložnost, po protinapadu in preigravanju je Asmir Suljić prišel v kazenski prostor, a streljal premalo močno, da bi premagal Janžekoviča.

V drugem delu so na igrišču zagospodarili Kidričani, v 58. minuti so imeli priložnost, ki bi lahko prelomila tekmo v njihovo korist. Lucas Mario Horvat je že premagal Vidmarja, toda žogo je z golove črte izbil Jurčević. Prav Jurčević je dokončno postal junak tekme v 79. minuti, ko je po podaji Kronavetra z močnim strelom z roba kazenskega prostora svojo ekipo povedel v vodstvo.

To pa so Ljubljančani v sodnikovem podaljšku še povišali, hudo napako oziroma neumnost Ilije Martinovića je kaznoval Kronaveter.

Mura v prvih štirih minutah dvakrat v polno

Celje je dvakrat v sezoni že premagalo Muro - obakrat z 1:0, tretja zmaga v medsebojnih tekmah pa bi mu pomenila veliko v boju za uvrstitev v kvalifikacije za Evropo, za katero se bori tudi Mura. A že hitro je postalo jasno, da bo imela tokratna tekma drugačen razplet kot prvi dve. Prekmurci so namreč že v uvodnih minutah postavili temelje za popoln izkupiček, saj so že po štirih minutah vodili z 2:0. S tem so povsem šokirali tekmece, ki so potrebovali nekaj časa, da so prišli k sebi. Ko so strnili svoje vrste, so sicer poskušali z napadi, a ti so bili jalovi, tako da gostje niso imeli veliko težav, da so obranili prednost.

Mura, ki je imela spet glasno spodbudo svojih navijačev, je povedla že v prvem napadu, ko se je žoga nekaj časa odbijala v kazenskem prostoru, nato pa prišla izven njega do Alena Kozarja, ki je z natančnim strelom z 20 metrov premagal vratarja Metoda Jurharja.

Na drugi gol ni bilo potrebno dolgo časa čakati. Po neuspešni akciji Rudija Požega Vancaša so na drugi strani spet do priložnosti prišli muraši, žoga se je spet odbila od domače obrambe, tokrat do Nina Koutra, ki jo je prek vratarja poslal v mrežo.

Nino Kouter | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli gosti še nekaj priložnosti, v 20. minuti je Amadej Maroša lepo preigraval v kazenskem prostoru, prišel do strela, a je bil Jurhar na mestu. V 31. minuti je Tomi Horvat sprožil močan strel s 25 metrov, vendar je žoga zletela čez gol.

Na drugi strani je bil najnevarnejši igralec spet Požeg Vancaš, najlepšo priložnost je imel v 22. minuti, ko mu je veselje preprečil vratar Matko Obradović. V zadnjih trenutkih prvega polčasa so domači zatresli mrežo, po strelu Daria Vizingerja je odbitek v gol poslal Lovro Cvek, toda bil je v nedovoljenem položaju.

Na začetku drugega dela so domači krenili v napade, a tekmeci so jih brez težav zaustavljali. Celjani so imeli le nekaj polpriložnosti, nekajkrat so poskušali s strelom od daleč, a gosti so bili celo nevarnejši. V 60. minuti je do strela v kazenskem prostoru prišel Kouter, Jurhar je bil na mestu, domači vratar se je izkazal tudi v 88. minuti, ko je ubranil strel z glavo Luke Šušnjare, ki je bil nevaren tudi v zadnjem napadu na tekmi.

Takrat so imeli domači že igralca manj na igrišču, zaradi drugega rumenega kartona je moral v 87. minuti predčasno v slačilnico Tadej Vidmajer.

Zadnji v gosteh premagal predzadnjega

Nogometaši Krškega, ki jih po novem vodi Hrvat Andrej Panadić, so pred gostovanjem v Novi Gorici zmagali le trikrat, zadnjič v 18. krogu, ko so ugnali prav Gorico. Zdaj so vajo ponovili in v obračunu zadnjeuvrščenih ekip na prvenstveni lestvici vknjižili točke, ki jim še dajo upanje, da ujamejo vsaj še kvalifikacije za obstanek v ligi. Za predzadnjo Gorico zdaj zaostajajo za šest, za Triglavom osem, za Rudarjem pa devet točk.

Za gostitelje se je tekma, ki ni poskrbela z veliko priložnostmi in dobrim nogometom, začela odlično, saj so že v osmi minuti povedli. Po kotu, ki ga je izvedel Uroš Celcer, je bil v kazenskem prostoru najvišji branilec Žiga Lipušček in povedel svojo ekipo v vodstvo.

To bi v 26. minuti lahko povišal Etien Velikonja, a je, potem ko ga je v sredini lepo našel Bede Amarachi Osuji, streljal slabo. Gostujoči vratar se je nato izkazal po strelu Semirja Smailagića, gosti pa so izkoristili svojo drugo priložnost na tekmi. V prvi se Robert Jandrek ni dobro znašel, nevarnost je razčistil Rok Grudina, v 42. minuti pa je Matteo Tomiček v kazenskem prostoru s prekrškom zaustavil Marina Perića, najstrožjo kazen pa je natančno izvedel Ante Vukušić.

Andrej Panadić | Avtor: Profimedia Profimedia

Gosti so v vodstvo prišli v 54. minuti, ko se je za poizkus po tleh z velike razdalje odločil Ante Kordić. Strel je bil dovolj natančen, da je žoga končala v desnem kotu vrat vratarja Grege Sorčana.

Gol se je izkazal za zmagovalnega, saj so nato Krčani zaprli vse poti do svojega vratarja, tekmecem pravih priložnosti niso dopustili, tako da se izid ni spremenil. Zato je kriva tudi zgrešena priložnost Vukušića v zadnjih trenutkih tekme, ko je izgubil dvoboj ena na ena z domačim vratarjem.

Prva liga TS, 27. kolo:

Maribor : Domžale  1:0 (0:0) 
Dobrovoljc 89./ag

Triglav : Rudar  0:4 (0:2) 
Škoflek 13., 42., Tučić 51., Kumer 91./ag 

Celje : Mura  0:2 (0:2)
Kozar 1., Kouter 4. 

Olimpija : Aluminij  2:0 (0:0)
Jurčević 79., Kronaveter 92.

Gorica : Krško  1:2 (1:1)
Lipušček 8.; Vukušić 42., Kordić 54. 

Lestvica:
1. Maribor 63
2. Olimpija 51
3. Domžale 40
4. Mura 39
5. Aluminij 37
6. Celje 37
7. Rudar 29
8. Triglav 28
9. Gorica 26
10. Krško 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.