Šport > Nogomet
946 ogledov

Milanič izključen ob zmagovitem zadetku Maribora, Domžale slavile v Celju

Darko Milanič
Nogometaši Maribora so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Triglav z 2:1 (1:0), medtem ko so Domžalčani slavili v Celju s 3:2 (2:1).

Mariborčani so v gorenjski prestolnici osvojili vse tri točke in prednost pred drugouvrščeno Olimpijo, ki bo v nedeljo gostila velenjski Rudar, povišali na enajst točk. V primerjavi z jesenskim dvobojem, ko so Štajerci v tukajšnjem športnem centru zanesljivo slavili s 5:1, so se tokrat morali za zmago veliko bolj potruditi, saj Kranjčani v spomladanskem delu naravnost blestijo in so zmagali na štirih od petih dvobojev. Pred današnjo tekmo je Triglav premagal Aluminij, Gorico, Olimpijo in Krško, praznih rok je ostal le na srečanju s Celjem.

Darko Milanič Pokalni polfinale Šport Milanič: Saj ni prvič ...

Obe ekipi sta uvodni dvoboj 25. kroga pričeli zelo dinamično, prvič pa je bilo pred obema goloma razburljivo v osmi minuti. Najprej je gostujoči vratar Kenan Pirić zanesljivo posredoval po strelu Egzona Kryeziuja, še obetavnejšo akcijo pa so le nekaj sekund zatem izpeljali Mariborčani, po bliskovitem nasprotnem (pol)protinapadu pa je Blaž Vrhovec iz lepe priložnosti streljal mimo vrat.

V 13. minuti se je v lepi priložnosti znašel domači napadalec Luka Majcen, po njegovem strelu z glavo pa je zanesljivo posredoval Pirić. Le minuto zatem so Mariborčani povedli: po prvem kotu na dvoboju, ki ga je na desni strani izvedel Amir Dervišević, se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Saša Ivković in po svojem sedmem golu - je najbolj učinkovit obrambni igralec v PLTS - popeljal soigralce v vodstvo z 1:0.

Do konca prvega polčasa so imeli Mariborčani vse vajeti igre v svojih nogah, v kali so zatrli vse poskuse domačih nogometašev.

Druga polovica tekme se je začela po okusu domačih nogometašev, ki so izenačujoči gol dosegli v sedmi minuti nadaljevanja. Za to je poskrbela naveza Tilen Mlakar-Luka Majcen. Prvi je z leve strani poslal uporaben predložek, drugi pa je v slogu pravega golgeterja po strelu z glavo izenačil na 1:1.

A veselje Kranjčanov je bilo kratkotrajno, sedem minut kasneje so Štajerci povedli z 2:1. Levji delež je opravil Dervišević, po njegovi globinski podaji se je v domačem kazenskem prostoru - tudi zavoljo medlega posredovanja domačega vratarja Jalna Arka - najbolje znašel Jan Mlakar in svoje soigralce znova popeljal v vodstvo. Le minuto zatem je glavni sodnik Asmir Sagrković zaradi "predolgega jezika" izključil gostujočega trenerja Darka Milanića.

A to ni zmedlo njegovih varovancev, do konca dvoboja so imeli nadzor na igrišču, ob tem so dvakrat nevarno zagrozili. Prvič v 76. minuti, ko je Luka Zahović po strelu z glavo le za las streljal mimo vrat, drugič pa štiri minute kasneje, ko je "projektil" rezervista Dareta Vršiča z roba kazenskega prostora končal malenkostno prek kranjskih vrat.

Kranjčani bodo v 26. krogu v sredo gostovali v Domžalah, Mariborčani pa v Krškem.

* Športni center, gledalcev 1500, sodniki: Sagrković, Mikača in Salkić.
* Strelci: 0:1 Ivković (14.), 1:1 Majcen (52.), 1:2 Mlakar (59.).
* Triglav: Arko, Rogelj (od 84. Svraka), Kumer, Arh Česen, Mlakar, Udovič (od 76. D. Kryeziu), E. Kryeziu, Tijanić, Mertelj, Crnov, Majcen.
* Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec (od 68. Cretu), Pihler, Hotić (od 73. Vršič), Mlakar (od 85. Tavares), Zahović.
* Rumena kartona: E. Kryeziu; Vrhovec.
* Rdeči karton: /.

 

Domžalam obračun za tretje mesto

 

Obračun neposrednih tekmecev za tretje mesto v mestu grofov se je končal z zmago domžalskih nogometašev, ki imajo zdaj tri točke prednosti pred Celjani.

Domači igralci iz mesta ob Savinji so sanjsko odprli dvoboj in že v drugi minuti po golu Darija Vizingerja povedli z 1:0. Domžalčani so po šokantnem uvodu v nadaljevanju zaigrali veliko bolje, povsem so zagospodarili na celjskem igrišču in bili za razred boljši tekmec.

Zgolj devet minut so potrebovali, da so prek Tončija Mujana dosegli izenačujoči zadetek. Dalmatinski napadalec v dresu Domžal je dobro premešal domačo obrambo in po natančnem strelu nekoliko z leve strani ukanil domačega vratarja Metoda Jurharja.

A izbranci gostujočega trenerja Simona Rožmana se s tem niso zadovoljili, še naprej so permanentno vršili pritisk na celjsko obrambo. V 31. minuti so po grobi napaki celjske obrambe povedli z 2:1, potem ko se je v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Slobodan Vuk.

Začetek drugega polčasa je minil v enakovredni predstavi, v 54. minuti pa so varovanci domačega trenerja Dušana Kosića izenačili na 2:2. Največje zasluge si lasti Jakob Novak, ki je z izjemno lepo podajo v prazen prostor našel Nina Pungarška, ta pa je z natančnim in močnim strelom premagal nemočnega gostujočega vratarja Krševana Santinija.

Domžalski vratar je bil na hudih preizkušnjah v 65. in 66. minuti, a je dobro posredoval po strelih Lovra Cveka in Novaka. V 70. minuti so gosti znova povedli, odločilni in zmagoviti zadetek pa je po podaji Senijada Ibričića z leve strani po svojem prvem stiku z žogo - v igro je vstopil le nekaj trenutkov pred tem - ter strelu z glavo dosegel rezervist Dario Kolobarić.

V končnici so Celjani skušali doseči izenačujoči gol, a se jim namera ni posrečila. Še najbližje zadetku so bili v 84. minuti, ko je domači rezervist Elvir Ibišević po voleju z desetih metrov zadel okvir domžalskih vrat.

Celjani bodo v 26. krogu v sredo gostovali v Velenju, Domžalčani pa bodo gostili Kranjčane.

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Gabrovec in Kalan.
* Strelci: 1:0 Vizinger (2.), 1:1 Mujan (11.), 1:2 Vuk (31.), 2:2 Pungaršek (54.), 2:3 Kolobarić (70.).
* Celje: Jurhar, Cvek, Travner, Pungaršek (od 71. Kerin), Štraus (od 71. R. Štraus), Požeg Vancaš, Brecl, Novak (od 80. Ibišević), Vizinger, Zaletel, Vidermajer.
* Domžale: Santini, Klemenčič, Hodžić, Ibričić, Mujan (od 87. Žužek), Sikošek, Podlogar (od 69. Kolobarić), Dobrovoljc, Rom, Gnezda Čerin, Vuk (od 81. Svetlin).
* Rumeni kartoni: Novak, Brecl, Vidmajer, Štraus; Ibričić.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice