Deskar, ki je za las ušel smrti, postal veliki junak OI

Foto: Twitter Mark McMorris
Kanadski deskar je spisal izjemno zgodbo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.
Oglej si celoten članek

Pred 11 meseci je kanadski deskar na snegu Mark McMorris nepremično ležal v snegu enega od pobočij v kanadski provinci Britanska Kolumbija in čakal na helikopter.

Zlovešče skrivnosti Škandal pri naših severnih sosedih?

Utrpel je zlom čeljusti, počeno vranico, notranje krvavitve, zlom medenice, počena rebra, več zlomov kosti in sesedena pljuča. Ne le kariera profesionalnega deskarja na snegu, pod vprašajem je bilo njegovo življenje.

"Prepričan sem bil, da bom umrl," se hude nesreče danes spominja 24-letni Kanadčan. "V zraku sem se zaletel v drevo. Polomil sem vse kosti in poškodoval več notranjih ogranov. Na srečo je bil ob meni moj brat in čudovita ekipa. S satelitskim telefonom smo priklicali helikopter, kar mi je rešilo življenje."

Manj kot leto dni kasneje se je povzpel na zmagovalni oder in se okitil z olimpijskim bronom v disciplini slopestyle. Skupaj s srebrnim rojakom Maxom Parrotom sta poskrbela za prvi kanadski odličji v Pyeongchangu. Zlato je osvojil Američan Red Gerard.

Nov zaplet Mazejeva ostaja aktualna olimpijska prvakinja

Kanadčana sta svoji državi priborila prve dvojne stopničke na olimpijski tekmi deskarjev na svetu. McMorris, ki je bil v isti disciplini bronast že pred štirimi leti v Sočiju, je po tekmi dejal: "Res je nekaj posebnega po vsem tem spet stati na zmagovalnem odru. Moram se uščipniti, saj bi po takšni poškodbi moral imeti trajne posledice."

Foto: Epa Mark McMorris

Končnemu vrstnemu redu ni posvečal prav velike pozornosti.. "Mislim, da ni pomembno, katero medaljo osvojiš, glavno je, da deskaš po najboljših močeh. Nimaš kaj skrbeti. Na sodnike ne moreš vplivati, lahko le voziš po najboljših močeh. To sem tudi storil in požel nagrado," je sklenil McMorris.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.