Devet golov v devetih minutah

Je možno v devetih minutah zabiti devet zadetkov? Je, sicer ne ravno v duhu fair playa. Zgodilo se je na zadnji tekmi sezone lige brazilske zvezne države Maranhao. Preberite zakaj.
Oglej si celoten članek

Iz drugega v prvi rang nogometnega tekmovanja brazilske zvezne države Maranhao se je, v nadvse sumljivih okoliščinah, uvrstila ekipa Viana. Njihovi glavni tekmeci Moto Club so imeli po odigrani tekmi zadnjega kola prvenstva, kjer so zmagali s 5:1, enako število točk ter boljšo gol razliko kot njihovi glavni rivali, ki so imeli do konca svojega zadnjega obračuna proti ekipi Chapadinha še nekaj več kot deset minut. V temu času, natančneje v devetih minutah, so uspeli gostujočega vratarja premagati kar devetkrat in na koncu slavili z 11:0. To samo po sebi sicer ne bi bilo tako sumljivo, če jim ta rezultat ne bi ravno zadostoval za osvojitev prvega mesta ter napredovanje v višjo ligo. Moto Club se je seveda pritožil, odločitev pristojne nogometne zveze pa bo znana v kratkem.

Goli z omenjenih dveh tekem, ki sta odločali o potniku v prvo ligo.


Če morda mislite, da gre za največjo tovrstno prevaro vseh časov, se seveda motite. 24. junija 1979 se je nekaj podobnega odvijalo tudi v takratni regionalni 1. makedonski ligi, ko sta se za napredovanje v višji rang tekmovanja pomerila Ilinden in Debarca, ki sta imela prav tako enako število točk in je o prvaku odločala razlika v zadetkih. Vodilni možje Debarce so bili prepričani, da so storili dovolj s tem, da so Ilindenovega nasprotnika prosili naj tekme sploh ne odigra, saj bi se tekma tako registrirala s 3:0 v korist njihovih glavnih tekmecev, medtem ko so na svoji tekmi poskrbeli za pošteno zmago 88:0. Toda tudi v Ilindenu so imeli svojo računico. Na krilih neverjetnega napadalca Nauma Šapkaroskega, ki je zadel kar 58-krat, so z rezultatom 134:1 odpravili svojega nasprotnika. Končni razplet: vsi udeleženi klubi so bili za vedno izključeni iz vseh nogometnih tekmovanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.