Šport > Nogomet
1 ogledov

Devet golov v devetih minutah

Je možno v devetih minutah zabiti devet zadetkov? Je, sicer ne ravno v duhu fair playa. Zgodilo se je na zadnji tekmi sezone lige brazilske zvezne države Maranhao. Preberite zakaj.

Iz drugega v prvi rang nogometnega tekmovanja brazilske zvezne države Maranhao se je, v nadvse sumljivih okoliščinah, uvrstila ekipa Viana. Njihovi glavni tekmeci Moto Club so imeli po odigrani tekmi zadnjega kola prvenstva, kjer so zmagali s 5:1, enako število točk ter boljšo gol razliko kot njihovi glavni rivali, ki so imeli do konca svojega zadnjega obračuna proti ekipi Chapadinha še nekaj več kot deset minut. V temu času, natančneje v devetih minutah, so uspeli gostujočega vratarja premagati kar devetkrat in na koncu slavili z 11:0. To samo po sebi sicer ne bi bilo tako sumljivo, če jim ta rezultat ne bi ravno zadostoval za osvojitev prvega mesta ter napredovanje v višjo ligo. Moto Club se je seveda pritožil, odločitev pristojne nogometne zveze pa bo znana v kratkem.

Goli z omenjenih dveh tekem, ki sta odločali o potniku v prvo ligo.


Če morda mislite, da gre za največjo tovrstno prevaro vseh časov, se seveda motite. 24. junija 1979 se je nekaj podobnega odvijalo tudi v takratni regionalni 1. makedonski ligi, ko sta se za napredovanje v višji rang tekmovanja pomerila Ilinden in Debarca, ki sta imela prav tako enako število točk in je o prvaku odločala razlika v zadetkih. Vodilni možje Debarce so bili prepričani, da so storili dovolj s tem, da so Ilindenovega nasprotnika prosili naj tekme sploh ne odigra, saj bi se tekma tako registrirala s 3:0 v korist njihovih glavnih tekmecev, medtem ko so na svoji tekmi poskrbeli za pošteno zmago 88:0. Toda tudi v Ilindenu so imeli svojo računico. Na krilih neverjetnega napadalca Nauma Šapkaroskega, ki je zadel kar 58-krat, so z rezultatom 134:1 odpravili svojega nasprotnika. Končni razplet: vsi udeleženi klubi so bili za vedno izključeni iz vseh nogometnih tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.