Dež krojil razplet v Spielbergu, nov polom Ferrarija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hamilton je prepričljivo dobil deževne kvalifikacije v Spielbergu.
Oglej si celoten članek

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij pred drugo letošnjo dirko svetovnega prvenstva formule 1. Na preizkušnji za VN Štajerske v avstrijskem Spielbergu je svetovni prvak v težkih razmerah na mokri stezi za več kot sekundo premagal Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull).

Na tretjem mestu je kvalifikacije končal Španec Carlos Sainz (McLaren), iz druge vrste bo začel še drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas, zmagovalec prve dirke sezone na istem prizorišču prejšnji teden.

Precej slabše kot Mercedes se je odrezal Ferrari; Sebastian Vettel je dosegel šele deseti čas kvalifikacij, medtem ko je bil Monačan Charles Leclerc še mesto slabši.

Dirka za VN Štajerske se bo v nedeljo začela ob 15.10.

Kvalifikacije in današnje dogajanje nasploh je precej motilo slabo vreme. Neurje in nevihte nad tem delom Avstrije so najprej povzročile prestavitev in odpoved zadnjega prostega treninga, potem pa so dirkači v garažah dolgo čakali še na začetek kvalifikacij, ki so jih tudi morali prestaviti.

Priznanje Verstappen neiskren vpričo Vettla, zdaj povedal resnico Ogrožal druge Škandal: dirkač Ferrarija takole kršil pravila v času koronavirusa Proti rasizmu Zvezdnik Formule 1 o tem, zakaj ni klečal: "Klečim samo pred..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.