Dimitrov se je zaplezal v trenirko

Foto: Print Screen dimitrov
Bolgarski tenisač je po prihodu na igrišče naletel na nepričakovano težavo.
Oglej si celoten članek

Grigor Dimitrov, nekdanji tretji tenisač sveta, v drugem krogu OP Francije ni imel težav s Slovakom Andrejem Martinom, katerega je odpravil v treh nizih, nekaj preglavic mu je povzročila le njegova športna oprava. Po prihodu na igrišče ni uspel sleči spodnjega dela trenirke, zataknilo se mu je namreč pri desni hlačnici.

Po aktualnih pravilih imajo tenisači od prihoda do klopi natanko minuto časa, da se zglasijo pri mreži, v nasprotnem primeru jim grozijo denarne sankcije.

Ker DImitrov ni upal tvegati, je na sredino igrišča prišel na pol slečen, šele potem je uspel ukrotiti nadležne hlače.

Dimitrov, trenutno 20. igralec sveta, sicer pa zmagovalec zaključnega turnirja ATP Finals 2017, se je poleti znašel v središču pozornosti kot "pacient 0" z dobrodelnega teniškega turnirja Adria Tour v režiji Novaka Đokovića. Potem ko je Dimitrov potrdil okužbo s koronavirusom, je bil odpovedan finale na drugi postojanki v Zadru, kasneje pa turnir v celoti.

Foto: Epa grigor dimitrov Bolgar naj bi se v Zadru izmikal testiranju, čeprav je imel znake bolezni in je celo izpustil medijsko druženje. Oče Novaka Đokovića ga je izpostavil kot glavnega krivca za kaotičen potek dogodkov. "Naredil je veliko škodo Hrvaški, Srbiji in moji družini," je bil oster Srđan. Na te besede se je odzval tenisačev agent, ki je dejal, da od Dimitrova ne v Beogradu ne v Zadru niso zahtevali ali mu ponudili testiranja.

Koronavirus je po lastnem pričevanju prebolel v nekaj tednih. Sprva ni imel nobenih simptomov, nato pa se je srečeval z oteženim dihanjem, utrujenostjo ter izgubo vonja in okusa. Stanje se je sčasoma umirilo, a je njegovo počutje še vedno nihalo. "Virus ni šala," je sporočil pred vrnitvijo na Tour.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.