Dinamo in Crvena zvezda na pragu raja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Odigrano so bile prve tekme zadnjega predkroga elitnega evropskega klubskega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Dinamo Zagreb, za katerega je slovenski reprezentant Petar Stojanović odigral vso tekmo, je z zmago (2:0) proti Rosenborgu storil velik korak proti skupinskemu delu Lige prvakov.

V hrvaški prestolnici so domačini povedli že v osmi minuti, ko je Bruno Petković izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je sam izsilil. Sredi prvega polčasa je končni izid postavil Mislav Oršić.

V drugem polčasu so Norvežani, ki so v predhodnem krogu izločili Maribor, nekajkrat zapretili, toda zadetka niso dosegli.

Foto: Twitter Crvena zvezda

Crvena zvezda je na gostovanju pri Young Boys iztržila zanjo ugoden remi (2:2). Švicarski prvaki so hitro povedli prek Rogerja Assaléja, Srbi pa izenačili po strelu z glavo Miloša Degeneka.

V nadaljevanju odprtega srečanja je Zvezdo na svojem debiju v vodstvo povedel Španec Mateo García, izenačil pa je Guillaume Hoarau z izkoriščeno enajstmetrovko četrt ure pred koncem.

Video Streli policije in razkrito žensko oprsje - Delije v Bernu

Pirejski Olympiacos je z nogo in pol že v skupinskem delu, potem ko je doma visoko ugnal Krasnodar (4:0). Grke je v 30. minuti v prednost popeljal Miguel Guerrero, v končnici srečanja pa je z dvema zadetkoma zablestel mladi rezervist Lazar Randjelović. Končni izid je postavil Daniel Podence.

Foto Lani priljubljena tarča fotografov, zdaj skoraj povsem razgaljena

Že v torek je nikozijski APOEL z Vidom Belcem in Romanom Bezjakom na zelenici doma remiziral z lanskim polfinalistom Lige prvakov Ajaxom (0:0). Club Brugge je v Linzu minimalno (0:1) ugnal avstrijskega podprvaka LASK, z enakim izidom (0:1) je praška Slavia zmagala pri CFR Cluju.

Video Ko v trenutku izgubite 11.000 evrov ...

Liga prvakov, 4. predkrog (prve tekme):

Dinamo Zagreb - Rosenborg 2:0 (2:0)
Petković 8./11m, Oršić 28.

Young Boys Bern - Crvena zvezda 2:2 (1:1)
Assalé 7., Hoarau 76./11m; Degenek 18., García 46.

Olympiacos Pirej - Kransodar 4:0 (1:0)
Guerrero 30., Randjelović 78., 85., Podence 89.

APOEL Nikozija -Ajax Amsterdam 0:0 (0:0)
RK: Mazraoui (Ajax) 80.

CFR Cluj - Slavia Praga 0:1 (0:1)
Masopust 28.

LASK Linz - Club Brugge 0:1 (0:1)
Vanaken 10./11m

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.