Dinamo končal z nastopi v Evropi

Foto: Žurnal24 Navijači Dinama iz Zagreba so začasno prekinili tekmo.
Končan je prvi del četrtega kola nogometnega pokala Uefa. Zagrebški Dinamo je ob razgrajanju navijačev izgubil v Vidmu in končal z evropsko sezono. Sevilla zlahka čez Partizan.
Oglej si celoten članek
 

Skupina A

Twente : Schalke 2:1
Manchester C. : PSG 0:0

Anglež Steve McClaren je na klopi nizozemskega Twenteja dobil bitko z nekdanjim strategom tega moštva Fredom Ruttnom , ki je na Nizozemsko pripotoval v vlogi trenerja Schalkeja. Twente se je do zmage dokopal že v prvem polčasu, ko sta zadela Wilfaert in Kenneth Perez , Schalke pa je v drugem delu z igre z zadetkom Geralda Asamoaha le ublažil poraz. Manchester City in Paris Saint Germain sta se v Angliji razšla brez zadetkov, kar pomeni, da bo o potnikih v nadaljevanje tekmovanja odločalo zadnje kolo. Schalke o svoji usodi ne odloča več sam.

 

Skupina B

Hertha : Galatasaray 0:1
Metalist : Olympiacos 1:0

Iz skupine B sta že znana dva udeleženca šestnajstine finala. Galatasaray je z zadetkom Milana Baroša iz enajstih metrov ob bučni podpori svojih privržencev v Berlinu ugnal Hertho , za novo presenečenje pa je poskrbel ukrajinski Metalist iz Harkova, ki je z zadetkom Brazilca Edmarja na kolena spravil sloviti grški Olympiacos . Za zadnje mesto se bodo borili Olympiacos, Hertha in Benfica , ki je bila tokrat prosta.


Galatasaray je imel v Berlinu bučno podporo s tribun. © Reuters

 


 

Skupina C

Sevilla : Partizan 3:0
Standard : Sampdoria 3:0

Dvakratni zmagovalec pokala Uefa Sevilla je doma na stadionu Sanchez Pizjuan zlahka ugnala beograjski Partizan , vse tri zadetke pa sta dosegla Brazilca. Dvakrat je bil uspešen Luis Fabiano , enkrat pa je v polno zadel tudi Renato . Partizan je na štirih tekmah doživel kar štiri poraze in se klavrno poslovil od nastopov v evropskih pokalih, povsem drugačno sliko pa je pokazal belgijski Standard , ki je na svojem tretjem nastopu še tretjič zmagal. Tokrat je padla italijanska Sampdoria , za novo odmevno zmago pa so posrkbeli Ignacio De Camargo , Onyuchi Onyewu in Milan Jovanović .

 

Skupina D

Spartak M. : NEC 1:2
Udinese : Dinamo Z. 2:1

Udinese je na stadionu Friuli brez večjih težav odpravil zagrebški Dinamo , ki se je tako s tretjim porazom že poslovil od nadaljevanja evropske sezone. Italijane je že v peti minuti v vodstvo popeljal reprezentant Fabio Quagliarella , v drugem polčasu pa je piko na i postavil Nigerijec Christian Obodo . Samir Handanovič je ponovno odigral vseh devetdeset minut, klonil pa je šele v sodnikovem podaljšku, ko ga je po napaki soigralca Felipeja premagal Igor Biščan . Dinamu ponovno grozi visoka kazen s strani Uefe, saj so zagrebški navijači z metanjem bakel za nekaj minut prekinili tekmo. Nizozemski NEC iz Nijmegna s presenetljivo zmago v Moskvi še naprej ostaja v igri za napredovanje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.