Šport > Nogomet
9 ogledov

Dinamo končal z nastopi v Evropi

Navijači Dinama iz Zagreba so začasno prekinili tekmo. Žurnal24 main
Končan je prvi del četrtega kola nogometnega pokala Uefa. Zagrebški Dinamo je ob razgrajanju navijačev izgubil v Vidmu in končal z evropsko sezono. Sevilla zlahka čez Partizan.
 

Skupina A

Twente : Schalke 2:1
Manchester C. : PSG 0:0

Anglež Steve McClaren je na klopi nizozemskega Twenteja dobil bitko z nekdanjim strategom tega moštva Fredom Ruttnom , ki je na Nizozemsko pripotoval v vlogi trenerja Schalkeja. Twente se je do zmage dokopal že v prvem polčasu, ko sta zadela Wilfaert in Kenneth Perez , Schalke pa je v drugem delu z igre z zadetkom Geralda Asamoaha le ublažil poraz. Manchester City in Paris Saint Germain sta se v Angliji razšla brez zadetkov, kar pomeni, da bo o potnikih v nadaljevanje tekmovanja odločalo zadnje kolo. Schalke o svoji usodi ne odloča več sam.

 

Skupina B

Hertha : Galatasaray 0:1
Metalist : Olympiacos 1:0

Iz skupine B sta že znana dva udeleženca šestnajstine finala. Galatasaray je z zadetkom Milana Baroša iz enajstih metrov ob bučni podpori svojih privržencev v Berlinu ugnal Hertho , za novo presenečenje pa je poskrbel ukrajinski Metalist iz Harkova, ki je z zadetkom Brazilca Edmarja na kolena spravil sloviti grški Olympiacos . Za zadnje mesto se bodo borili Olympiacos, Hertha in Benfica , ki je bila tokrat prosta.


Galatasaray je imel v Berlinu bučno podporo s tribun. © Reuters

 


 

Skupina C

Sevilla : Partizan 3:0
Standard : Sampdoria 3:0

Dvakratni zmagovalec pokala Uefa Sevilla je doma na stadionu Sanchez Pizjuan zlahka ugnala beograjski Partizan , vse tri zadetke pa sta dosegla Brazilca. Dvakrat je bil uspešen Luis Fabiano , enkrat pa je v polno zadel tudi Renato . Partizan je na štirih tekmah doživel kar štiri poraze in se klavrno poslovil od nastopov v evropskih pokalih, povsem drugačno sliko pa je pokazal belgijski Standard , ki je na svojem tretjem nastopu še tretjič zmagal. Tokrat je padla italijanska Sampdoria , za novo odmevno zmago pa so posrkbeli Ignacio De Camargo , Onyuchi Onyewu in Milan Jovanović .

 

Skupina D

Spartak M. : NEC 1:2
Udinese : Dinamo Z. 2:1

Udinese je na stadionu Friuli brez večjih težav odpravil zagrebški Dinamo , ki se je tako s tretjim porazom že poslovil od nadaljevanja evropske sezone. Italijane je že v peti minuti v vodstvo popeljal reprezentant Fabio Quagliarella , v drugem polčasu pa je piko na i postavil Nigerijec Christian Obodo . Samir Handanovič je ponovno odigral vseh devetdeset minut, klonil pa je šele v sodnikovem podaljšku, ko ga je po napaki soigralca Felipeja premagal Igor Biščan . Dinamu ponovno grozi visoka kazen s strani Uefe, saj so zagrebški navijači z metanjem bakel za nekaj minut prekinili tekmo. Nizozemski NEC iz Nijmegna s presenetljivo zmago v Moskvi še naprej ostaja v igri za napredovanje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.