Dinamo utišal Poljud

Foto: Žurnal24 Dinamo je v četrtek presenetljivo izločil Ajax iz pokala Uefa. Na krilih velike
Split je gostil veliki nogometni derbi med domačim Hajdukom in zagrebškim Dinamom. Plavi so na krilih uspeha v pokalu Uefa ugnali še "bijele".
Oglej si celoten članek

Na Poljudu sta za zmago Dinama pred 12.000 navijači z 2:1 zadela Luka Modrič v 10. minuti in Mario Mandžukić v 70. minuti. Za domače je bil uspešen Nikola Kalinič v 79. minuti. V zadnjih osmih medsebojnih srečanjih je Hajduk slavil le enkrat. Tudi v prvem letošnjem dvoboju največjih hrvaških nogometnih klubov  Hajduk ni uspel zaustaviti "modre". Igralci Dinama so trenerju Branku Ivanoviču podarili prvo zmago na Poljudu.

Gosti iz Zagreba so bolje vstopili v srečanje, pritisnili na obrambo Hajduka in zapretili z nekaj dobrimi kombinacijami. Že v 10. minuti pa žalost na obrazu domačih navijačev. Amsterdamski junak Dinama Mario Mandžukić je v šestnajstmetrskem prostoru "našel" Luko Modriča. Prvi udarec je vratar Hajduka Balić ubranil, do žoge se je ponovno dokopal kapetan Dinama Modrič in žogo poslal v mrežo mimo Balića in Sablića.

Hajduk je kasneje vzpostavil ravnotežje, a je drugi del igre ponovno bolje začel Dinamo. Dvajset minut pred koncem srečanja je Mandžukić povišal na 2:0. Dolgo podajo Modrića iz svoje polovice igrišča sta kapetan Hajduka Hrgović in vratar domačih slabo ocenila, do nje je prvi prišel Mandžukić in z roba kazenskega prostora z glavo zadel za 2:0. Upanje Hajduka je ponovno zaživelo v 79. minuti. Kalinić je pobegnil Dinamovi obrambi, z desno nogo sprejel žogo in jo z levo nogo porinil mimo nemočnega Kocha. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil. Za Dinamo je to že 10. zmaga v prvenstvu. Na lestvici po 11 odigranih kolih vodi s 30 točkami. Hajduk je po porazu z Rijeko in Šibenikom izgubil tretjič zapored in s 16 točkami zaseda šele šesto mesto.

Do zaključka srečanja je policija pridržala skupno 102 navijača (66 Dinamovih in 36 navijačev Hajduka).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.