Šport > Nogomet
31 ogledov

Dinamo utišal Poljud

Dinamo je v četrtek presenetljivo izločil Ajax iz pokala Uefa. Na krilih velike Žurnal24 main
Split je gostil veliki nogometni derbi med domačim Hajdukom in zagrebškim Dinamom. Plavi so na krilih uspeha v pokalu Uefa ugnali še "bijele".

Na Poljudu sta za zmago Dinama pred 12.000 navijači z 2:1 zadela Luka Modrič v 10. minuti in Mario Mandžukić v 70. minuti. Za domače je bil uspešen Nikola Kalinič v 79. minuti. V zadnjih osmih medsebojnih srečanjih je Hajduk slavil le enkrat. Tudi v prvem letošnjem dvoboju največjih hrvaških nogometnih klubov  Hajduk ni uspel zaustaviti "modre". Igralci Dinama so trenerju Branku Ivanoviču podarili prvo zmago na Poljudu.

Gosti iz Zagreba so bolje vstopili v srečanje, pritisnili na obrambo Hajduka in zapretili z nekaj dobrimi kombinacijami. Že v 10. minuti pa žalost na obrazu domačih navijačev. Amsterdamski junak Dinama Mario Mandžukić je v šestnajstmetrskem prostoru "našel" Luko Modriča. Prvi udarec je vratar Hajduka Balić ubranil, do žoge se je ponovno dokopal kapetan Dinama Modrič in žogo poslal v mrežo mimo Balića in Sablića.

Hajduk je kasneje vzpostavil ravnotežje, a je drugi del igre ponovno bolje začel Dinamo. Dvajset minut pred koncem srečanja je Mandžukić povišal na 2:0. Dolgo podajo Modrića iz svoje polovice igrišča sta kapetan Hajduka Hrgović in vratar domačih slabo ocenila, do nje je prvi prišel Mandžukić in z roba kazenskega prostora z glavo zadel za 2:0. Upanje Hajduka je ponovno zaživelo v 79. minuti. Kalinić je pobegnil Dinamovi obrambi, z desno nogo sprejel žogo in jo z levo nogo porinil mimo nemočnega Kocha. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil. Za Dinamo je to že 10. zmaga v prvenstvu. Na lestvici po 11 odigranih kolih vodi s 30 točkami. Hajduk je po porazu z Rijeko in Šibenikom izgubil tretjič zapored in s 16 točkami zaseda šele šesto mesto.

Do zaključka srečanja je policija pridržala skupno 102 navijača (66 Dinamovih in 36 navijačev Hajduka).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.