Dinamovci bi se oklofutali

Foto: Žurnal24 Tomislav Butina je ogorčen nad igro svoje ekipe. (Foto: Saša Despot)
Nogometaši Kopra so si z zmago s 3:0 nad zagrebškim Dinamom priborili tolažilno nagrado ob izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov, hrvaški nogometaši pa so besni sami nase.
Oglej si celoten članek

"Vsem bi nam bilo treba primazati klofuto. Česa takega si ne bi smel privoščiti niti nižjeligaš," se je po srečanju, kjer bi Dinamo skoraj zapravil gromozansko prednost iz Zagreba (5:1), nadvse slikovito izrazil izkušeni vratar modrih Tomislav Butina. "Prestrašil sem se kot še nikoli. Mislil sem, da bo vse odšlo k vragu. To je sramota," je z grenkobo razlagal izključeni zagrebški kapetan Igor Biščan.

Podpredsednik Dinama, vročekrvni Zdravko Mamić, je srečanje zapustil kakih deset minut pred koncem. Predsednik Mirko Barišić je zdržal do konca in se po tekmi opravičil navijačem, medtem ko je športni direktor modrih Zoran Mamić odhitel v garderobo v solzah in z obrazom, zakopanim v dlani, poročajo hrvaški mediji.

Bivši dinamovec in zdajšnji Koprčan, branilec Kristjan Polovanec, je dejal, da je zagrebški klub brez Maria Mandžukića slabši za 40 odstotkov: "Ni nas izločil Dinamo, ampak Mandžukić. Brez njega je to za Dinamo realnost." Njegov trener Nedžad Okčić je dejal: "Dogovorili smo se, da ne bomo ponavljali napak iz Zagreba. Ključni dejavnik je bil Butina, ki je obranil dve ključni žogi. Škoda, res škoda za tako visok poraz na prvi tekmi."

Slovensko javnost bodo sicer Zagrebčani težko prepričali, da so v Novo Gorico prišli brez podcenjevanja. V času sodobne tehnologije, ko se posnetki tekem pridobijo brez najmanjših preglavic, si je njihov trener Velimir Zajec v času tekme svojega moštva odšel ogledat naslednjega nasprotnika v Tirano. Poleg tega je nekaj članov začetne enajsterice obsedelo na klopi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.