Direktor Atlética potrdil novo Griezmannovo destinacijo, Real krepi obrambo

Foto: EPA
Foto: EPA
Izvršni direktor Atletico Madrida Miguel Angel Gil Marin je potrdil, da se francoski reprezentant Antoine Griezmann seli k Barceloni.
Oglej si celoten članek

Eden najboljših nogometašev na svetu ter prvi zvezdnik Atletica, Antoine Griezmann, se bo po besedah izvršnega direktorja madridskega kluba Miguela Angela Gil Marina preselil k Barceloni. "Že od marca vemo, kje bo Griezmann nadaljeval kariero. V Barceloni," je Gil izjavil za televizijo Movistar.

Griezmann je sicer že prejšnji mesec najavil, da zapušča klub, ni pa želel razkriti svoje nove destinacije, sedaj pa je Gil Marin razkril, da je Barcelona v bitki za podpis francoskega dragulja uspela premagati PSG in Manchester United.

Predvideva se, da bo Barcelona aktivirala Griezmannovo prestopno klavzulo, ki znaša 120 milijonov evrov, medtem ko naj bi se s Francozom, kateri jih je pred enim letom sicer že enkrat odbil, že dogovorili glede osebnih pogojev.

Klub iz prestolnice Katalonije je tako v svoje vrste pripeljal še tretjo okrepitev, potem ko je iz Ajaxa za 75 milijonov evrov prišel Frenkie De Jong, klub pa je iz Atletica Mineira okrepil tudi brazilski desni bočni nogometaš Emerson.

€€€€€ Neverjetno, koliko je že pred začetkom prestopnega roka za igralce zapravil Real

Barcelona je tako z nakupom zvezdnika Griezmanna pošteno odgovorila Real Madridu, ki je v letošnji sezoni pripeljal že pet novih "Galaktikov".

 

Real Madrid potrdil še peto okrepitev

 

Že v sredo dopoldne so iz francoskega velikana Lyona potrdili, da je v Real Madrid za 48 milijonov evrov prestopil francoski reprezentant, levi bočni branilec Ferland Mendy.

Mendy je v Lyon prišel pred dvema letoma iz drugoligaša Le Havra, kariero pa je začel v nogometni šoli PSG-a. 24-letni branilec je za Lyon v prejšnji sezoni nastopil na 44 tekmah, na katerih je dosegel tri zadetke.  Za svetovne prvake je v svoji karieri nastopil štirikrat, nazadnje v torek proti Andori.

Novico so v četrtek zjutraj potrdili tudi pri Realu: "Ferland Mendy je nov nogometaš Reala! Z Lyonom smo se dogovorili za njegov prestop."

Kmalu so pri Realu tudi objavili posnetek Mendyjevih najboljši potez, s katerim želijo svojim navijačem predstaviti nogometaša, katerega se smatra za naslednika legendarnega Marcela.

Mendy je tako že peta Realova letošnja okrepitev. Pred njim so Kraljevski klub za skupno vsoto kar 255 milijonov evrov okrepili Eden Hazard (Chelsea, 100 milijonov), Diego Militao (Porto, 50 milijonov), Luka Jović (Eintracht Frankfurt, 60 milijonov) in Rodrygo (Santos, 45 milijonov).

 

United predstavil "novega Ryana Giggsa", ki pa navija za Chelsea

 

To kar se je že dolgo najavljalo, je sedaj tudi uradno potrjeno. Manchester United je pripeljal prvo okrepitev za prihajajočo sezono. V svoje vrste so zvabili Daniela Jamesa, valižanskega reprezentanta, katerega se ves čas primerja z legendarnim Ryanom Giggsom.

United je Swanseaju za mladega Valižana izplačal 17 milijonov evrov, ob morebitnih bonusih pa naj bi ta vrednost zrasla še za dodatna dva milijona.

"Daniel je zanimivo mlado krilo, zelo sposobno, z vizijo, izvrstno hitrostjo ter poštenim odnosom do dela. V Swanseaju je imel odlično sezono ter ima vse sposobnosti, da uspe tudi v Manchester Unitedu. Navdušen sem nad njegovim prihodom," je izjavil menedžer Rdečih vragov, Ole Gunnar Solskjaer.

"To je eden izmed najlepših dni v mojem življenju, Izziv, katerega se veselim. Manchester United je odlično mesto za mene, da se razvijem kot igralec. Sem neverjetno ponosen, celotna moja družina je. Žal mi je le, da tega ni dočakal moje oče, s katerim bi si želel deliti to izkušnjo. Komaj čakam, da začnem sodelovati z Olejem. On si želi mlade, "lačne" nogometaše in upam, da sem sam eden takšnih," pa je svoje navdušenje nad prestopom opisal James.

Toda ni minilo dolgo, da so nekateri že poizkusili uničiti mlademu Valižanu ta poseben dan, saj so ga preko socialnih omrežij spomnili na njegove statuse, v katerih je bil vedno naklonjen Chelseaju ter znal večkrat udariti preko Rdečih vragov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.