Šport > Nogomet
1846 ogledov

Neverjetno, koliko je že pred začetkom prestopnega roka za igralce zapravil Real

Denar
Prestop Belgijca Edena Hazarda iz Chelseaja v Real Madrid je osmi najdražji nakup na svetu, najdražja Chelseajeva prodaja in verjetno tudi najdražji Realov nakup vseh časov.

Real Madrid je po nekaj letih mirnejših prestopnih rokov ponovno na široko odprl svojo denarnico. Kraljevski klub je tako že zdaj prekoračil mejo 250 milijonov evrov, kar se je zgodilo prvič po desetih letih, ko so v istem prestopnem roku pripeljali Cristiana Ronalda, Kakaja, Karima Benzemaja, Xabija Alonsa,...

Cristiano Ronaldo Real Madrid Atlético Madrid | Avtor: EPA EPA

Deset let kasneje, po sezoni za katero so se strokovnjaki pri Realu odločili, da ne potrebujejo pripeljati zamenjave za Ronalda, saj bodo v njegove čevlje stopili Marco Asensio, Lucas Vasquez in podobni nogometaši, so se pri Realu odločili za nov remont ekipe.

Prestopni rok se uradno še ni niti začel, klub s Santiaga Bernbeua pa je v svojo ekipo vložil že 255 milijonov evrov!

Iz Santosa je za 45 milijonov prišel Rodrygo, medtem ko jih je Portov Diego Militao stal 50 milijonov, še 10 milijonov več pa Eintrachtov stroj za zadetke Luka Jović. Kot češnja na torti pa je iz Chelseaja za 100 milijonov evrov v vrste Galaktikov prestopil Eden Hazard, medtem ko bi ob vseh morebitnih bonusih ta odškodnina lahko zrasla celo nad 130 milijonov. 

Luka Jović Tržnica Šport Real Madrid ujel "kapitalca"

Hazard bo tako skoraj zagotovo postal najdražji Realov nakup v zgodovini, saj bo preskočil Garetha Balea, za katerega so odšteli 101 milijon, medtem ko jih je Ronaldo stal "le" 94 milijonov, Zinedine Zidane 77,5 milijonov, James Rodriguez 75, Kaka 67,... Hazard je tudi postal najdražja Chelseajeva prodaja, saj je do sedaj za to veljal Diego Costa, za katerega so iztržili 66 milijonov evrov.

Hazard bo tako nov nogometaš, za katerega je bilo potrebno odšteti vsaj 100 milijonov evrov, a na seznamu najdražjih prestopov zaseda le osmo mesto. Pred njim se nahajajo Neymar, Philippe Coutinho, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Ronaldo, Paul Pogba in Bale.

"O tem, da bom zaigral za kraljevski klub, sem sanjal, odkar sem kot deček dosegel svoj prvi zadetek. Sedaj, ko sta se kluba dogovorila, upam, da razumete, da sem moral iti dalje, kot bi moral vsak, ki ima priložnost uresničiti svoje sanje. Odhod iz Chelseaja je največja in najtežja odločitev moje kariere. Nikoli ne bi niti razmišljal o ponudbi kateregakoli drugega kluba, razen v primeru Reala. V London sem prispel z 21 leti, tako da sem se tu razvil in kot človek, in kot nogometaš. Nekega dne se bom usedel, popil pivo ter pripovedoval o zgrešeni enajstmetrovki proti Crystal Palaceu, ali o zadetkih proti Tottenhamu, Arsenalu ali Liverpoolu," je v svojem poslovilnem pismu zapisal Hazard.

Eden Hazard Tržnica Šport Tako je Hazard proslavil selitev v Madrid
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.