Šport > Nogomet
629 ogledov

Real Madrid ujel "kapitalca"

Luka Jović Epa
Sloviti kolektiv iz Madrida je v svoje vrste pripeljal vrhunskega napadalca.

Španski nogometni klub Real Madrid je sporočil, da je podpisal pogodbo z mladim srbskim napadalcem Luko Jovićem, ki je v letošnji sezoni blestel v dresu nemškega kluba Eintracht Frankfurt. Klub iz španske prestolnice zaenkrat še ni sporočil nikakršnih podrobnosti pogodbe. So pa v klubu dejali, da so se s podpisom 21-letnika okrepili z veliko senzacijo evropskega nogometa.

Jović je kariero začel pri Crveni zvezdi, jo nadaljeval pri Benfici, v Eintracht pa je prišel poleti 2017. Nemci so ga odkupili aprila letos, a mladi Srb že po nekaj mesecih odhaja novim izzivom naproti.

Valladolid Valencia Šokantno Šport Odločilno kolo La Lige prirejeno, pogovori posneti

V prejšnji sezoni je Jović dosegel osem golov v 22 ligaških nastopih, v tej pa je znatno povečal svojo tržno vrednost s 27 zadetki in sedmimi podajami v vseh tekmovanjih.

Je pa španski športni časnik AS že pred časom poročal, da bo Jović z Realom podpisal za šest let, dvajset odstotkov kupnine, torej 12 milijonov, bo dobila tudi Benfica, za katero je igral pred posojo in prestopom v Nemčijo in katera si je zagotovila, da bo od vsakega Jovićevega prestopa dobila 20 odstotkov. Vrednost celotnega pristopa pa naj bi bila 60 milijonov.

Rok Kronaveter Maribor Rivalstvo Šport To so o prestopu Kronavetra zapisali Green Dragons

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.