Šport > Nogomet
4269 ogledov

To so o prestopu Kronavetra zapisali Green Dragons

Rok Kronaveter Maribor Reševalni pas/Twitter
Selitev odličnega napadalnega vezista je razburkala slovensko nogometno javnost.

V ponedeljek smo dobili uradno potrditev, da se Rok Kronaveter iz Olimpije seli v Maribor. Prestop je bil dokončno izpeljan le nekaj dni po finalu Pokala Slovenije, v katerem so Ljubljančani, brez Kronavetrove pomoči, premagali Štajerce (2:1).

Rok Kronaveter Uradno Šport Najboljši strelec Olimpije podpisal za Maribor

Kronaveter se je na zelenici celjskega stadiona Z'dežele pokalnega naslova veselil skupaj z zdaj že bivšimi soigralci zeleno-belega kluba, v prihodnji sezoni pa bo torej nastopal v vijoličasti opravi.

Kljub odličnim predstavam pa Kronaveter nikoli ni bil najbolj priljubljen pri ljubljanskem občinstvu. Mariborčan, ki bo sploh prvič v življenju zaigral za klub iz Ljudskega vrta, v mladinskih kategorijah je igral za mariborski Železničar, je torej šel po poti Dareta Vršiča in še nekaterih drugih nogometašev ter se odpravil preko Trojan.

nogomet Pokal Slovenije Šport Stefan Savić veliki junak finala

Prestop je bil v Mariboru razumljivo sprejet z navdušenjem, medtem ko so v Ljubljani čustva seveda povsem drugačna. Na družbenem omrežju so se oglasili najzvestejši privrženci Olimpije in podali svoje mnenje o selitvi. Zapis navijaške skupine Green Dragons si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

"Krona žabar spet ni razočaral!

Znano dejstvo je, da Dragonsi bolj kot gole, cenimo pravo vrednost ljudi, ki nosijo naš dres. Pravih, takšnih, ki naš klub spremljajo goreče tudi, ko se borijo v dresih drugih klubov je v zadnjih letih kar nekaj.

Na drugi strani pa so »profesionalci«, katerih največji domet je provinca. Takšni, ki zaradi lastne omejenosti v glavah ne pridejo v ekipo moštva in potem iščejo na gostovanju kino dvorano. Takšni, ki ob spremljavi dvojnega Jägermaistra odkrito govorijo o resnični ljubezni do Olimpije, kmetih v Mariboru, pijancu Zahoviću in čez noč postanejo glavni igralci Maribora in idoli tribun v Ljudskem vrtu. Potem pa je tukaj Rok Kronaveter, ki ga pravi navijači Olimpije nismo začutili že od prvega dne, ko je prišel v sveti klub.

Lahko bi dal še 20 golov za naslov prvaka, lahko bi bil daleč najboljši igralec Olimpije, pa to še vedno ne spremeni dejstva, da je bil eden najbolj nepriljubljenih nogometašev Olimpije v celotni zgodovini.

Pa "srečno" Krona!"

Nejc Potokar Intervju Šport "Dober dan, tu Zlatko Zahović." ... "Mislil sem, da me nekdo zaje**va."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.