Šport > Nogomet
4830 ogledov

Maribor toliko ni plačal še za nikogar

Rudi Požeg Vancaš
V elitni slovenski nogometni ligi se je zgodil odmeven prestop.

Rudi Požeg Vancaš, dosedanji nogometaš Celja in najboljši nogometaš slovenske Prve lige TS v pretekli sezoni, bo kariero nadaljeval v Mariboru. V taboru državnih prvakov so danes sporočili, da so z njim sklenili pogodbo do leta 2022.

Maribor Olimpija večni derbi Finale Šport Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Na novinarski konferenci v Mariboru direktor kluba Zlatko Zahović ni razkril finančnih podrobnosti, potrdil pa je, da gre za rekorden prestop: "To drži, rekordna odškodnina, je pa zanimivo, da sem danes že dobil ponudbo, ki je skoraj dvainpolkrat večja od odškodnine Celju. Ampak Rudi ostaja."

"Nekaj se je govorilo, pisalo, osebno sem čakal ta trenutek, da se to zaključi in da sem danes tukaj. Mogoče so bili prej nekateri trenutki težki, zdaj se mi je to uresničilo, dal bom vse od sebe," je na novinarski konferenci dejal novi član državnih prvakov, ki je že za današnjo priložnost oblekel vijoličasti dres: "Ponosen sem, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Zelo dobro sem bil sprejet, zelo je sproščeno, upam, da bo tako tudi naprej."

Rudi Požeg Vancaš je pred dnevi dobil priznanje Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins), izbrali so ga za najboljšega nogometaša sezone. Dobil je največ glasov igralcev, trenerjev, novinarjev in javnosti.

AŠK Bravo 2. SNL Šport Znan nov prvoligaš, spet se bo igral mestni derbi

Ob prihodu Požega Vancaša so v Mariboru še potrdili, da ne bodo podaljšali sodelovanja z Daretom Vršičem, pri tem pa so v vodstvu kluba pustili odprta vrata tudi za morebitno sodelovanje z Rokom Kronavetrom, ki zapušča Olimpijo. "Cilji so vedno najvišji, kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli. S temi okrepitvami smo lahko zelo blizu cilju, ki si ga vsi želimo," je o novi sezoni dejal Zahović. Poleg glavne okrepitve so danes Mariborčani predstavili še dva novinca, Andreja Kotnika (doslej Gorica) in Špira Peričića (doslej Mura).

"Namigovanja so bila tudi za Rudija. To se je uresničilo in danes želimo predstaviti prve okrepitve za novo sezono. Kandidatov je bilo vedno dovolj, nekateri naši se tudi poslavljajo, zahvaljujemo se jim, bili so pomemben člen. Poskušaš pripeljati fante, ki se bodo lahko čim prej vključili v našo ekipo. Breme ni majhno, ti igralci so bili dvakrat v Ligi prvakov in trikrat v Ligi Evropa, sem pa prepričan, da imajo ti kakovost," je dejal Zahović o novih okrepitvah za sezono 2019/20.

zlatko zahović Zlatko Zahović: Šport "Želel bi, da ljudje potrpijo, ko nam gre malce slabše"

Komentarjev 3
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 20:35 29.maj 2019.

    Zaho Kronovetra ne potrebuješ!! Mislim,da bi moral vedeti,da je obramba slaba v napadu pa imaš Luketa,ki potrebuje uporabno žogo!! Počistiti bi moral "sprehajalce" po igrišču,ki se ne borijo ampak samo stojijo!!

  • gregor51 17:16 29.maj 2019.

    ahahahahahahah