Šport > Nogomet
234 ogledov

"Želel bi, da ljudje potrpijo, ko nam gre malce slabše"

Nogometaši Maribora, ki so že pred tednom prišli do svojega 15. naslova, so po zmagi proti Krškemu z 2:0 v predzadnjem krogu pred domačimi navijači, na tekmi se jih je zbralo približno 4500, prejeli pokal za zmagovalca.

Maribor je bil pred sezono 2018/19 prvak še v sezonah 1996/97, 1997/98, 1998/99, 1999/00, 2000/01, 2001/02, 2002/03, 2008/09, 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15 in 2016/17. V prejšnji sezoni so krono za kratko predali Olimpiji, ki je bila sicer tudi letos najhujši tekmec, a preveč pretresov v in ob ekipi ni dovolilo pravega boja z vijoličnimi.

Maribor, od katerega se je danes poslovil srednji branilec in nekdanji slovenski reprezentant Marko Šuler, je na drugi strani večinoma relativno mirno krmaril po slovenskih zelenicah, ne nazadnje so bili izbranci Darka Milaniča ves čas na prvem mestu lestvice, izjema je bil le drugi krog, ko so njegovo mesto zavzele Domžale. Mnogi so ob tem rekli, da je bil zato razred zase.

"Ne bi rekel, da je bil za razred zase. Tekmeci so bili odlični. Toda Maribor ima kontinuiteto, znamo si postaviti cilje in znamo potrpeti, ko gre slabše. To so razlike v primerjavi z drugimi," je v pogovoru po tekmi za TV Slovenija povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

luka zahović maribor SNL Šport Zahović ujel Kronavetra

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je še dejal, da se ekipa Maribora spreminja, da so nekateri nosilci igre v zrelih nogometnih letih, nekateri, ki bi morali biti nosilci, pa so še mladi. "Ti potrebujejo čas, nam pa je kljub vsemu uspelo do naslova," je povedal Zahović.

Kot kratkoročne načrte za prihodnost je izpostavil, da se je treba čim bolje pripraviti na kvalifikacije za ligo prvakov. "To bo spet težko, veliko bo trpljenja, rabimo tudi nekaj sreče. Maribor ima v gosteh dobro statistiko, doma slabšo, tu se kaže pritisk na tiste mlade fante, ki bi naj bili nosilci igre. To je treba potrpeti. Dolgoročno pa ni bojazni, imamo po dva igralca na vsakem položaju, kar zadeva težav, so te bolj psihološke narave. Želel pa bi si, da ljudje potrpijo, tudi ko nam gre malce slabše." Maribor bo kvalifikacije v ligi prvakov začel v 1. krogu 9. ali 10. julija.

zlatko zahović Zahović Šport "Ko tekmec funkcionira le z denarjem, je težko"

Po skorajšnjem koncu prvenstva, do konca je še en krog, ki bo v soboto, je zadovoljen tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. V pogovoru za TV Slovenija je po podelitvi pokala za naslov prvaka Mariboru povedal: "Še en krog je do konca, ampak kar zadeva prvaka, je bila zadeva končana že veliko prej. Maribor je imel veliko prednost. Prvenstvo si bom zapomnil po dobrih tekmah, dobrem nogometu in na koncu več kot zasluženem Mariborovem naslovu prvaka."

Prvi mož NZS poudarja, da se je priljubljenost lige povečala s televizijskimi prenosi. "Mislim, da je zelo narasla priljubljenost lige, tudi z določenimi televizijami, vseh pet tekem v vsakem krogu prve lige smo dali v prenose, počasi tudi drugo ligo potiskamo na televizijo, je pa treba narediti še veliko več na 'brandu' prve lige, oglaševanju, približevanju nogometa ljudem, da bo prišlo več ljudi na stadione, ne le na derbije," meni Mijatović, ki je še enkrat ponovil, da glede uvedbe tehnologije VAR iščejo primerne rešitve in da bo za uvedbo te preteklo še nekaj časa.

NK Maribor, prvaki Prva liga TS Šport Mariborčani osvojili naslov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice