Šport > Nogomet
603 ogledov

Triglav neporažen iz Maribora, Çekiçi pokopal Rudarja

NK Maribor Triglav Ljudski vrt Reševalni pas/Twitter
S tekmama v Velenju in Mariboru se je začelo 34. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Maribora so med tednom v knežjem mestu potrdili 15. zvezdico in po porazu v derbiju z Olimpijo izkoristili naslednjo zaključno žogico. V dvoboju s Triglavom je šlo pri domačih predvsem za prestiž, triglavani pa so vendarle upali na kakšno prvenstveno točko z vijoličastimi, saj se še vedno borijo za obstanek v družbi najboljših. Svoj namen so dosegli (3:3).

A začetek je obetal novo mariborsko slavje. Jasmin Mešanović, eden od junakov tekme v Celju, je zadel že v prvem napadu in dosegel enega najhitrejših golov v zgodovini prvenstva. Kranjčani pa se niso predali in celo zagospodarili na zelenici Ljudskega vrta. Vztrajnost se jim je poplačala v 22. minuti, po prvi pravi priložnosti. Svoj prvi gol v najmočnejši slovenski ligi je s strelom s kakšnih 17 metrov dosegel Kristjan Arh Česen.

Šok za tribuno je sledil v uvodu drugega dela, ko je David Tijanić prejel žogo na robu 16-metrskega prostora, se z njo obrnil, streljal z levo nogo in žogo poslal v desni spodnji kot mariborskih vrat. Že v naslednjem napadu je sodnik Darjan Kovačič strogo dosodil najstrožjo kazen za Maribor. Kranjski vratar Luka Čadež je podrl Jana Mlakarja, triglavani so protestirali, kar pa ni ničesar spremenilo. Luka Zahović je neusmiljeno zabil okroglo usnje z bele točke v gol za izenačenje na 2:2. Kranjčani niso popuščali, naslednjo lepo priložnost pa je imel spet Zahović v 54. minuti v protinapadu, a je Čadež dvoboj 1:1 dobil. Svojo napako je Zahović nato popravil v 68. minuti, ko je izkoristil lepo, a težko podajo Mitje Vilerja z leve strani in žogo preusmeril v Čadežovo mrežo za novo vodstvo in za že svoj 15. prvenstveni gol.

V končnici so Mariborčani postajali vse konkretnejši, a tudi Gorenjci so nadaljevali s srčno igro in bili poplačani v 85. minuti, ko je Luka Majcen po prostem strelu unovčil slabo posredovanje Aleksandra Rajčevića in odbito žogo z glavo le podaljšal v domači gol ter Kranjčanom zasluženo priigral več od dobrega vtisa, ki so ga pustili na gostovanju pri prvakih.

Samir Handanović Ob bok Cristianu Šport Tako visoko Handanovića cenijo Italijani

Rudar Velenje Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Olimpije so se po bolečem porazu sredi tedna proti Domžalam vrnili v zmagovalne tirnice, do treh točk proti velenjskemu Rudarju (1:2) so prišli po zaslugi dveh golov Endrija Çekiçija, ki je najbolj zaslužen za popoln preobrat. Več razlogov za slabo voljo je v velenjskem taboru, ki so v zadnjih tednih kazali dobro formo, proti Olimpiji so že vodili, na koncu pa ostali brez želene točke.

Çekiçi je v sedmi minuti proti golu Rudarja poslal prvi nevaren strel. Poskusil je s prostega strela, Marko Pridigar je z nekaj težavami odbil v kot. Domači vratar se je znova izkazal v 10. minuti, takrat po strelu Stefana Savića. Prvič na tekmi so knapi zapretili v 18. minuti, ko je do zaključnega strela prišel David Arap. Ko so se naslednjič znašli v nevarnem položaju, pa so zadeli. Rijad Kobiljar je z globinsko podajo zaposlil Milana Tučića, ki je sprejel žogo in jo poslal za hrbet Nejca Vidmarja. Hitro so Ljubljančani prišli do lepe priložnost za izenačenje, z glavo je poskusil Çekiçi, Pridigar je ostal nepremagan.

Po vrnitvi na zelenico za drugi polčas so gosti takoj krenili v lov na izenačujoči zadetek. Po šestih minutah drugega polčasa je Mario Jurčević podal po tleh z leve strani, Çekiçi jo je preusmeril v gol za 1:1. V 76. minuti je Olimpiji uspel popoln preobrat, saj so prišli do vodstva. Stefan Savić je potegnil po desni strani, podal pred gol, ob ne najboljšem posredovanju domače obrambe pa je darilo izkoristil Çekiçi. V 89. minuti se je z nevarnim strelom izkazal Savić, Pridigar pa z lepo obrambo. Globoko v sodniškem dodatku je Kobiljar prodiral in izsilil kot, za nekaj slabe volje domačih igralcev in navijačev je poskrbel sodnik Alen Borošak, ki je odpiskal konec tekme.

Manchester City FA Cup FA Cup Šport Manchester City do angleškega trojčka

NŠ Mura ND Gorica | Avtor: Aljoša Gabor/sobotainfo.si Aljoša Gabor/sobotainfo.si

Nogometaši Mure so proti Gorici prišli do pomembnih treh točk v boju za Evropo (3:0), junak zmage je bil z dvema goloma v treh minutah Amadej Maroša. V taboru Gorice je po porazu v Murski Soboti več razlogov za skrbi, saj so izgubili četrtič po vrsti in se bodo po vsej verjetnosti morali podati v dodatne kvalifikacije za obstanek.

Prvi omembe vreden poskus na tekmi so imeli Goričani, Bede Osuji je v 23. minuti nevarno udaril, Dean Šafarić se je izkazal z obrambo. Pred tem so bili nevarnejši muraši, Žan Karničnik in Tomi Horvat pa sta merila preslabo, tako kot na drugi strani v 24. minuti Andrija Filipović. Po slabe pol ure so domači akcijo začeli na desni strani, Karničnik je podaljšal žogo v srce kazenskega prostora, Amadej Maroša pa jo je potisnil v gol. V Fazaneriji se veselje še ni poleglo, že se je Karničnik izkazal z novo podajo, Maroša pa z novim golom, tokrat je bil pri žogi pred enim od goriških branilcev. V 40. minuti se je gol Gorice zatresel že tretjič, a so zadetek Niku Lorbku sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 44. minuti je Kristijan Šipek z razdalje stresel vratnico Mure.

V 55. minuti se je Nino Kouter znašel iz oči v oči z Grego Sorčanom, dvoboj je dobil goriški vratar. V 66. minuti je bil na mestu Sorčan, ki je dobro ubranil strel Klemna Pucka. Domači so še naprej vztrajali pri napadalni igri in iskali še tretji zadetek. V 73. minuti je bil nevaren Luka Bobičanec, dve minuti kasneje pa je na drugi strani igrišča vratnico stresel Etien Velikonja. V 83. minuti je hitro domačo akcijo zaključil Bobičanec, tretji gol Mure je preprečila vratnica. V 90. minuti so domači kar trikrat po vrsti prišli do zaključnega strela, a so ostali praznih rok. Najprej je branil Sorčan, zatem je odbil eden od branilcev, na koncu pa je žoga končala čez gol. Globoko v sodniškem dodatku, ko so domači navijači že proslavljali zmago, je piko na i postavil Jon Šporn, ki je kot tretji po vrsti prišel do strela na gol, z nekaj sreče, saj je imel Sorčan zakrit pogled na žogo, pa je zadel za končnih 3:0.

Bayern München prvaki 2019 Buindesliga Šport Bayern sedmič zapored, Bayer med evropsko elito

Senijad Ibričić NK Domžale | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralci Domžal so sredi tedna z zmago proti Olimpiji potrdili uvrstitev v evropska tekmovanja, tudi proti Celju pa so odigrali novo dobro tekmo in osvojili zasluženo točko (1:1). Bržčas se s tem strinjajo tudi v celjskem taboru, kjer so sicer dva kroga pred koncem v težkem položaju v lovu na Evropo, a so pokazali novo všečno predstavo.

V peti minuti je bilo v kazenskem prostoru Domžal zelo vroče. Celjani so imeli kot, po podaji Denija Štrausa je Jure Travner atraktivno poskusil s peto, zadel pa prečko. Dve minuti kasneje je z lobom poskusil Luka Kerin in za malo zgrešil cilj. V 10. minuti je za Celje z glavo poskusil Nino Pungaršek, v 11. za Domžale Amedej Vetrih. Domžale so bile nevarne v 21. minuti, ko je Tonči Mujan močno podal pred gol, žoge pa nihče od njegovih soigralcev ni pospravil v gol. V 24. minuti pa so Celjani z dvojno podajo izigrali domžalsko obrambo, Dario Vizinger pa je z roba kazenskega prostora zadel devetič v sezoni. Slobodan Vuk je v 36. minuti z levega roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice, v 38. minuti pa je vročo situacijo v kazenskem prostoru, ko je akcijo zaključil Gregor Sikošek, blokiral Žan Zaletel. Ista igralca sta bila glavna akterja v 42. minuti - Sikošek je znova streljal, Zaletel pa je podstavil glavo in svojo ekipo rešil iz težav.

Prvi strel v drugem polčasu so sprožili Celjani, Žan Benedičič je meril previsoko. Precej bolj nevarno je bilo na nasprotni strani igrišča, ko je v 62. minuti s prostega strela poskusil Senijad Ibričić, Matjaž Rozman pa se je izkazal z lepo obrambo. Celjski vratar je bil še enkrat na mestu v 69. minuti, ko je z močno z glavo streljal Gaber Dobrovoljc. Domžalčani so vse moči usmerili v napad in lov na izenačujoči zadetek. Do njega so prišli v 85. minuti, ko so po igranju z roko v kazenskem prostoru Žana Zaletela dobili enajstmetrovko. Žogo si je nastavil Ibričić, ki pa ni streljal na gol, temveč je žogo podal do Shamarja Nicholsona, ki jo je poslal mimo Rozmana.

Prva liga TS, 34. kolo:

Maribor - Triglav 3:3 (1:1)
Mešanović 1., Zahović 48./11m, 68.; Arh Česen 22., Tijanić 46., Majcen 85.

Rudar Velenje - Olimpija 1:2 (1:0)
Tučić 24.; Çekiçi 51., 76.

Mura - Gorica 3:0 (2:0)
Maroša 28., 30., Šporn 95.

Domžale - Celje 1:1 (0:1)
Nicholson 85.; Vizinger 24.

NEDELJA:
Krško - Aluminij

LESTVICA:
1. Maribor 75
2. Olimpija Ljubljana 66
3. Domžale 57
4. Mura 51
5. Celje 48
6. Aluminij Kidričevo 41 (-1)
7. Rudar Velenje 39
8. Triglav Kranj 36
9. Gorica 30
10. Krško 21 (-1)

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.