Šport > Nogomet
1230 ogledov

V mariborskem taboru se odzvali na incident z baklo

Maribor : Olimpija
Sobotni slovenski nogometni derbi se je slabo končal za vodilne Mariborčane, saj so namesto pričakovanega slavja ob naslovu doživeli boleč udarec. A ne le poraz proti Olimpiji, vodilne v klubu je razburilo tudi dogajanje po tekmi, ko je na igrišče priletela bakla, domnevno namenjena trenerju Darku Milaniču in športnemu direktorju Zlatku Zahoviču.

V mariborskem klubu so za danes sklicali novinarsko konferenco, na kateri so se osredotočili predvsem na dogajanje po tekmi. Takoj po njej je sicer na spletni strani Zlatko Zahovič v imenu kluba zapisal opravičilo navijačem za "verjetno najslabšo tekmo v 12 letih".

NK Maribor Olimpija večni derbi Prva liga TS Šport Olimpija pred 12.000 gledalci prestavila načrtovano "čago"

"Dejstvo je, da so derbiji nekaj posebnega. Razočaranje je veliko, ne skrivamo, da smo odigrali zelo slabo. Imamo prednost osmih točk in smo v finalu pokala. Daleč od tega, da bi bilo kaj izgubljenega," je o tekmovalni strani sobotnega derbija danes dejal direktor kluba Bojan Ban in dodal, da stroka v klub še vedno uživa podporo in da želijo naslov potrditi že na naslednji tekmi v Celju.

Večji del pa so namenili dogajanju po tekmi oziroma navijačem. Kot je dejal predsednik kluba Drago Cotar, želijo poudariti razliko med organiziranimi navijači in izgredom posameznika po tekmi.

Maribor : Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

"Poraz je bil boleč. S tem se strinjam tudi sam, ima pa zgodba o derbiju še nekaj dejstev, mimo katerih v klubu ne moremo kar tako. Bakle Viol so del navijaške kulture. Nekaj povsem drugega pa je bakla, ki je z vzhodne tribune letela proti osebam," je poudaril predsednik kluba.

Dodal je, da bodo sodelovali z organi pregona pri iskanju odgovornega za to dejanje in podaril, da dogodek obsojajo. Tako kot Ban pa je tudi on izpostavil, da sporna bakla ni priletela s tribune, kjer so zbrani najbolj predani navijači: "Namen navijaških skupin je narediti koreografijo, pri tej bakli pa je bil namen zadeti točno določeno osebo."

NK Maribor Olimpija večni derbi Video Šport Nezadovoljni mariborski navijači z baklo nad Zahovića in Milaniča

V mariborskem klubu so ostro obsodili baklo, priznali so, da jih sicer prepovedane bakle z navijaške tribune med tekmami precej stanejo zaradi izrečenih kazni vodstva tekmovanja, a to še lahko sprejmejo kot del navijaške kulture in obogatitev spektakla.

Bakla, ciljno vržena proti precejšnjemu številu ljudi, ki so se pomikali proti izhodu ali bili pri izhodu, iz neposredne bližine, pa je dejanje, ki zahteva največjo mero obsojanja, so poudarili v vodstvu Maribora.

V klubu so napovedali, da bodo tudi ob pomoči ustreznih organov in s posnetki kamer našli storilca.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice