Šport > Nogomet
1318 ogledov

Še nikoli tako, kot letos

Arena stadion Z'dežele Celje NK Celje
Konec maja se bo v Celju odvil nogometni spektakel.

V torek in sredo smo dobili oba finalista letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Nogometaši Olimpije so s skupnim izidom 6:1 izločili Aluminij, Maribor pa je bil v skupnem seštevku dveh tekem boljši od soboške Mure z 2:1.

V finalu bomo tako lahko spremljali veliki slovenski derbi med Mariborom in Olimpijo, tekmo pa bo gostil celjski stadion Z'dežele. Obračun se bo zgodil 30. maja, tovrstnega finala pa vse od osamosvojitve še nismo videli.

Večni derbi med Ljubljančani in Mariborčani bo v finalu na sporedu tretjič, a prvič na nevtralnem prizorišču. Ljubitelji nogometa z obeh strani Trojan se bodo tako zgrnili v mesto ob Savinji, kjer bo, če bo vreme vsaj malce naklonjeno, navijaško vzdušje bržkone zelo pestro.

NŠ Mura : NK Maribor Pokal Slovenije Šport Evrogol odločil drugega potnika v finale Rok Kronaveter Pokal Slovenije Šport Olimpija prvi finalist

Olimpija (še v "stari izvedbi") in Maribor sta se v finalu prvič srečala že v prvi sezoni (1991/92) po osamosvojitvi. Takrat je odločilno srečanje gostil stadion Bežigrad, po rednem delu je bil izid 0:0, po streljanju enajstmetrovk so nato slavili Štajerci.

Drugič so se "zmaji" in "vijolice" za pokalno lovoriko udarili leta 1999, takrat se je finale igral na dve tekmi. Obe so dobili Mariborčani (3:2; 0:2) in tako še drugič vzeli mero zeleno-belim.

Rok Kronaveter Prva liga TS Šport Olimpija poglobila krizo Gorice, Lotrič potopil Aluminij

Olimpija je letos v finalu tretjič zapored, predlani je izgubila z Domažalami (0:1), lani pa premagala Aluminij (6:1). Maribor je pokal nazadnje osvojil leta 2016, ko je na koprski Bonifiki po enajstmetrovkah ugnal Celje.

Maribor ima v svojih vitrinah osem pokalnih lovorik, štirikrat je bil poražen v finalu. "Stara" Olimpija je Pokal Slovenije osvojila štirikrat "nova" Olimpija enkrat. Skupno so Ljubljančani torej petkrat slavili, še štirikrat pa zadnje dejanje zapuščali sklonjenih glav.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.