Šport > Nogomet
503 ogledov

Evrogol odločil drugega potnika v finale

NŠ Mura : NK Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora so drugi finalisti pokala Slovenije. Na povratni tekmi v Murski Soboti sta se Mura in Maribor razšla z nedoločenim izidom 1:1 (0:0). Prva tekma se je končala z 1:0 za Maribor. V torek si je finale zagotovila Olimpija Ljubljana, ki je s skupnim izidom 6:1 izločila Aluminij.

V finalu pokala Slovenije, ki bo 30. maja v Celju, se bosta udarila večna tekmeca Maribor in Olimpija. Ljubljančani so si finalno mesto zagotovili v torek proti Aluminiju, Mariborčani pa so nocoj izločili Muro s skupnim izidom 2:1. Oba mariborska gola sta bila prava evrogola, prvega je na prvi tekmi dosegel Dino Hotić, drugega danes Dare Vršič, sicer otrok Mure.

Rok Kronaveter Pokal Slovenije Šport Olimpija prvi finalist

V prvem polčasu so bili nevarnejši Mariborčani, ki so več napadali in poskušali, noben strel vijoličastih pa ni resneje ogrozil Murinega gola. Na drugi strani so se Prekmurci osredotočali na protinapade, sej so stežka prebili gosto postavitev tekmecev. Prvič je moral Kenan Pirić posredovati šele v 34. minuti. Več dela je imel v 37. minuti, ko je moral izbijati nevaren predložek z leve strani. Zaključek prvega polčasa je pripadel gostom, a se izid v polni Fazaneriji ni spremenil.

V 49. minuti je Dare Vršič svoj matični klub pahnil v velike težave. Po podaji iz avta z desne strani je eden od Murinih branilcev žogo izbil iz kazenskega prostora, tam jo je pričakal osamljeni Vršič in z levico zadel zgornji levi kot Matka Obradoviča.

V 54. minuti je Alexandre Cretu potegnil po desni strani, bil prehiter za tekmece in soigralce, strel današnjega slavljenca pa je zletel mimo gola. V 73. minuti je nevarno streljal Rok Sirk, udaril je nekoliko preveč desno. V 81. minuti je v kazenskem prostor do zaključka prišel Tomi Horvat, z obrambo se je izkazal Pirić, tako kot po kotu in po strelu z glavo enega od domačih igralcev nekaj trenutkov kasneje, ko je s konicami prstov odbil v nov kot.

Mura je še naprej poskušala in ogrožala mariborski gol, v sodniškem dodatku je prišla do zasluženega gola, ko je Aleksandar Bošković v gneči v kazenskem prostoru spravil žogo za hrbet Pirića.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Skomina, Praprotnik in Gabrovec.
* Strelca: 0:1 Vršič (48.), 1:1 Bošković (91.).
* Mura: Obradović, Šturm, Maruško, Bošković, Kous, Lorbek, Kozar (od 65. Čerimagić), Kouter, Šušnjara (od 79. Horvat), Bobičanec, Maroša (od 65. Sirk).
* Maribor: Pirić, Kolmanič, Ivković, Rajčević, Milec, Dervišević, Vrhovec, Vršič (od 83. Mlakar), Cretu, Mešanović (od 74. Zahovič), Tavares (od 77. Hotić).
* Rumeni kartoni: Maruško; Vršič
* Rdeč karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice