Šport > Nogomet
4730 ogledov

V Mariboru znoreli: "To je poskus destabilizacije z lažmi."

Darko Milanič
Mariborčani so ostro obsodili poročanje slovenskih medijev.

Iz Maribora so se dozvali na navedbe, da naj bi aktualni trener Darko Milanič poleti zapustil klub in prevzel Slovan iz Bratislave, katerega člana sta Andraž Šporar in Kenan Bajrić.

Odzive slovenskega podprvaka, ki je odgovoril z zapisom na uradni spletni strani, objavljamo v celoti.

nogomet Olimpija-Maribor Tokrat zares? Šport Zahović bo povlekel odmevno kadrovsko potezo

"Petek v slovenskem medijskem prostoru se je, kot mnogi doslej, začel z našim klubom v izpostavljenih naslovih in udarnih novicah. Tokrat, žal, z zavajanjem in širjenjem neresnic. Najprej o objavljeni novici, da naj bi Darko Milanič po koncu sezone zapustil vijol'čno klop in se preselil k Slovanu iz Bratislave. Razumemo, da se v medijskih zapisih znajde marsikaj, ampak današnji je šel čez vse meje dobrega okusa. Ob zapisanem lahko rečemo le, da gre še za eno laž Nogomanie. In enega izmed zadnjih poskusov destabilizacije našega moštva pred začetkom zadnje, odločilne četrtine prvenstva in pred usreničitvijo športnih ciljev.

Pri NK Maribor se nemoteno pripravljamo na sobotno tekmo z velenjskim Rudarjem, ob tem pa že imamo izdelane tudi številne načrte za novo sezono, ki so - ne glede na razplet ligaškega in pokalnega tekmovanja do konca pomladi – povezani z najtrofejnejšim trenerjem v zgodovini kluba ter slovenskega nogometa.

Ker neresnične zgodbe, usmerjene v rušenje blagovne znamke in dobrega dela NK Maribor, niso redek pojav, moramo ugotoviti, da nismo presenečeni nad še eno lažjo zelenega portala, ki naj bi bil vseslovenski. Z Darkom Milaničem v vlogi trenerja gremo proti dvojni lovoriki in tudi v pripravo na novo sezono. Razumemo, da včasih k nogometnim temam sodijo tudi novice s pridihom senzacionalizma, ampak kar je preveč, je preveč. V nogometnih in tudi širših krogih je znano, da je Nogomania v takšnih ali drugačnih oblikah naklonjena oz. tesno povezana s klubom, ki je trenutno z dvanajstimi točkami zaostanka na drugem mestu prvenstvene lestvice, ampak izbrana pot ni prava. Zato svetujemo, naj se s skupnimi močmi trudijo biti boljši na igrišču, ne pa z lažmi izven igrišča."

NK Maribor

Komentarjev 5
  • dusan11 22:36 19.april 2019.

    Srečen tisti klub, ki ga dobi še bolj srečen tisti, ki ga izgubi

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:06 19.april 2019.

    Taki trenerji so za v 8.vaško ligo,sicer,pa se o temle klubu ne sme pisat,ker obreznac zlatko to ne dovol,nej gre lepo u PM!

  • umetnik123 15:25 19.april 2019.

    Težko bi našel klub, ki bi želel Milaniča !!! V Mariboru je samo zaradi dobrih odnosov z Zahotom. Avstrijci so se ga losal, angleška druga liga ga je odpisala, v Mariboru mu je pa službo rešil Zaho.