Šport > Nogomet
4261 ogledov

Nezadovoljni mariborski navijači z baklo nad Zahovića in Milaniča

NK Maribor Olimpija večni derbi Jure Banfi/mariborinfo.com
Razplet zadnjega prvenstvenega derbija v letošnji sezoni ni bil po okusu privržencev vijoličastih.

Maribor je imel v polnem Ljudskem vrtu priložnost, da si z zmago nad večnimi rivali zagotovi 15. naslov državnega prvaka. Olimpija je vijoličastim pokvarila načrte in po fantastičnem prvem polčasu v drugem nadzorovala dogajanje ter prišla do popolnega izkupička (0:3).

NK Maribor Olimpija večni derbi Prva liga TS Šport Olimpija pred 12.000 gledalci prestavila načrtovano "čago"

Navijači Maribora so ob visokem zaostanku z žvižgi pogosto pokazali, kaj si mislijo o igri svojih ljubljencev. Manjše skupine gledalcev so Ljudski vrt zapustile že pred koncem prvega polčasa, v nadaljevanju pa so mnogi glasno negodovali nad igro štajerskega moštva.

NK Maribor Olimpija večni derbi | Avtor: Jure Banfi/mariborinfo.com Jure Banfi/mariborinfo.com

Po koncu srečanja se je zgodil še manjši incident. Ko sta zelenico zapuščala trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović, je z vzhodne tribune proti njima poletela bakla in ni veliko manjkalo, da bi zadela cilj, poroča mariborinfo.com.

Omenjeni portal je ponudil tudi posnetek opisanega dogodka.

Veliko dela za policiste

Policisti so že med tekmo na stadionu našli pirotehniko, ki so jo zasegli 36-letnemu moškemu. Pirotehniko so našli tudi pri 23-letnemu moškemu. Obema so izdali plačilni nalog. Zaradi kršenja javnega reda in miru so obravnavali tudi 42-letnega kršitelja. 

A se s tem delo za policiste še ni končalo. Pet posameznikov, dva 19-letnika, 20-, 25- in 32-letnika so obravnavali zaradi metanja in uporabe pirotehnike. Dvajsetletnemu kršitelju so izrekli tudi prepoved udeležbe na javnih prireditvah. 

Po koncu tekme so policisti 19-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru ter mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah. 

19-letnemu kršitelju ter dvema 34-letnima kršiteljema so prav tako izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru. Plačilni nalog je dobil tudi 31-letni kršitelj, ki je vrgel petardo pod osebni avto. 

31-letnemu kršitelju so izdali plačilni nalog, 17-letniku pa so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah, podali pa bodo tudi obdolžilni predlog na sodišče. Obravnavali so še 19- in 31-letnega kršitelja, ki so jima izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, katerega je osumljen 29-letni državljan Slovenije. 

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev na prireditvi bodo zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve določbe 38/2 Zakona o javnih zbiranjih.

Komentarjev 3
  • fanika20 17:12 12.maj 2019.

    In to so pol navijači?Žalostno🤔

  • Thomas Bucher 17:10 12.maj 2019.

    škoda bakla ni zadela,ljubitelji nogometa v mariboru že dolgo gledamo tandem zaho-milanič kako se napajata ob koritu,nogomet pa nazaduje,luka dobi vse žoge,bore malo jih konča kjer jin je mesto,pogrešamo igro ,ki jo je vpeljal krunoslav jurčič,kar gledamo sedaj je pod ...prikaži več nivojem,naša liga je pod kritiko in maribor si ne zasluži naslova.

  • perhan63 09:45 12.maj 2019.

    ahahahaha kako lep dan je bil včeraj

Sorodne novice