Šport > Nogomet
1187 ogledov

Tako visoko Handanovića cenijo Italijani

Samir Handanović
V Italiji so izbrali najboljše nogometaše tamkajšnjega državnega prvenstva.

Vodstvo italijanskega nogometnega prvenstva Serie A je uvedlo nagrade za najboljše v sezoni, ki jih bodo izbranci prejeli pred zadnjimi domačimi tekmami prvenstva. Pri razvrščanju so ocenjevalci upoštevali predstave v italijanskem prvenstvu, pokalu in superpokalu.

Za najboljšega vratarja sezone so Italijani izbrali Slovenca Samirja Handanovića, ki nosi kapetanski trak Interja iz Milana.

"Želeli smo nagraditi najboljše igralce, saj so oni protagonisti nogometa, ki prispevajo k temu, da je naše prvenstvo eno najboljših na svetu. Uvrstitve so narejene na podlagi objektivne statistike in so znanstveno podprti," je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal direktor Serie A, Luigi De Siervo.

Najboljši obrambni igralec je postal Senegalec Kalidou Koulibaly iz vrst Napolija, najboljši vezist je Srb Sergej Milinković-Savić iz Lazia, med napadalci je nagrado prejel veteran Fabio Quagliarella iz Sampdorie, najboljši mladi nogometaš pa je Nicolò Zaniolo iz AS Rome. Najkoristnejši igralec lige je Portugalec Cristiano Ronaldo, član novega-starega prvaka Juvetusa.

cristiano ronaldo Po nakupih Šport Ronaldo napisal seznam želja, želi tri Barcelonine igralce

Seznam nagrajencev za sezono 2018/19:

- najboljši vratar: Samir Handanović (Inter)
- najboljši obrambni igralec: Kalidou Koulibaly (Napoli)
- najboljši vezist: Sergej Milinković-Savić (Lazio)
- najboljši napadalec: Fabio Quagliarella (Sampdoria)
- najboljši mladi nogometaš: Nicolò Zaniolo (AS Roma)
- MVP lige: Cristiano Ronaldo (Juventus)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.