Šport > Nogomet
180 ogledov

Krško po novem porazu med drugoligaše

NK Krško
S tekmo na stadionu Matija Gubec se je končalo 34. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Krškega so po današnjem porazu proti Aluminiju (1:3) poslavljajo od prvoligaške druščine, v kateri so preživeli zadnje štiri sezone. Posavci so sicer bili nevarnejši tekmec, sprožili so precej več strelov, a so bili v zaključkih premalo konkretni.

NK Maribor Triglav Ljudski vrt Prva liga TS Šport Triglav neporažen iz Maribora, Çekiçi pokopal Rudarja

Uvodnih 15 minut je pripadlo Krškemu, Ante Kordić v peti minuti ni bil dovolj natančen, deset minut kasneje pa je Marco da Silva namučil Luko Janžekoviča. Gosti so prvič zapretili v 22. minuti, ko je do strela prišel Elvir Maloku. V 26. minuti je bilo vroče pred golom Kidričanov. Ante Vukušić je v kazenskem prostoru iskal Daliborja Volaša, ki se žoge ni dotaknil, vse skupaj je presenetilo Janžekoviča, položaj pa so njegovi soigralci razčistili z golove črte.

V 32. minuti je Aluminij zadel. Maloku je podal do Matica Vrbanca, ta pa je z močnim strelom s kakšnih 15 metrov zadel gol pod prečko za 1:0. Štiri minute kasneje je do zaključnega strela prišel Volaš, a je meril čez gol.

Robert Berić ASSE Video Šport V Nici bodo sanjali Berića

V še večjih težavah so se Krčani znašli v 38. minuti. Vrbanec je lepo podal do Jureta Matjašiča, ki se je znašel sam pred golom tekmecev, prišel do žoge pred vratarjem in si jo podaljšal, a jo je prepustil Malokuju, ki je zadel nebranjen gol Krškega. Krškemu v nadaljevanju ni preostalo drugega kot napad. Po osmih minutah drugega polčasa je z glavo po podaji z leve strani znižal Volaš.

Samir Handanović Ob bok Cristianu Šport Tako visoko Handanovića cenijo Italijani

V 77. minuti je Tomaž Zakrajšek dobil skok v kazenskem prostoru Aluminija po podaji s prostega strela, branilec Krškega pa je stresel prečko. Dve minuti kasneje je poskusil še Luka Volarič, Janžekovič se je moral izkazati z obrambo. Zadnji žebelj v krsto Posavcev je v 89. zabil Nik Marinšek, ki je izkoristil podajo Davida Flakusa Bosilja. V 85. minuti je po dolgem času za Aluminij streljal Luka Koblar, a meril premalo natančno in s premalo moči.

Luka Modrić Madrid Betis La Liga Šport Za slovo še eno razočaranje Reala, znani vsi odgovori

Prva liga TS, 34. kolo:

Krško - Aluminij 1:3 (0:2)
Volaš 53.; Vrbanec 32., Maloku 38., Marinšek 89.

Maribor - Triglav 3:3 (1:1)
Mešanović 1., Zahović 48./11m, 68.; Arh Česen 22., Tijanić 46., Majcen 85. 

Rudar Velenje - Olimpija 1:2 (1:0)
Tučić 24.; Çekiçi 51., 76. 

Mura - Gorica 3:0 (2:0)
Maroša 28., 30., Šporn 95. 

Domžale - Celje 1:1 (0:1)
Nicholson 85.; Vizinger 24.

LESTVICA:
1. Maribor 75
2. Olimpija Ljubljana 66
3. Domžale 57
4. Mura 51
5. Celje 48
6. Aluminij Kidričevo 44
7. Rudar Velenje 39
8. Triglav Kranj 36
9. Gorica 30
10. Krško 21

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.