Šport > Nogomet
542 ogledov

Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Arena stadion Z'dežele Celje NK Celje
V četrtek zvečer bo podeljena lovorika za nogometni Pokal Slovenije v sezoni 2018/19.

Prvič se bo zgodilo, da se bosta v sklepnem dejanju na eni tekmi na nevtralnem prizorišču pomerila večna rivala Maribor in Olimpija Ljubljana.

zlatko zahović Zlatko Zahović: Šport "Želel bi, da ljudje potrpijo, ko nam gre malce slabše"

Celjski stadion Z'dežele bo tako destinacija za ljubitelje nogometa z obeh strani Trojan, kar zagotavlja vroče in glasno vzdušje.

Obračun se bo zgodil v četrtek, 30. maja, z začetkom ob 20.15. Srečanje si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na programu SK1, tovrstnega finala pa vse od osamosvojitve še nismo videli.

POKAL SLOVENIJE (FINALE): 
Olimpija Ljubljana - Maribor 
četrtek, 30.05.2019, ob 20:15 na SK1

Večni derbi med Ljubljančani - ti bodo zaradi zapletov s pogodbo obračun odigrali brez prvega aduta Roka Kronavetra - in Mariborčani bo v finalu na sporedu tretjič, a prvič na nevtralnem prizorišču. V mestu ob Savinji bo tako, če bo vreme vsaj malce naklonjeno, navijaško vzdušje bržkone zelo pestro.

Maribor Olimpija večni derbi | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpija (še v "stari izvedbi") in Maribor sta se v finalu prvič srečala že v prvi sezoni (1991/92) po osamosvojitvi. Takrat je odločilno srečanje gostil stadion Bežigrad, po rednem delu je bil izid 0:0, po streljanju enajstmetrovk so nato slavili Štajerci. Drugič so se "zmaji" in "vijolice" za pokalno lovoriko udarili leta 1999, takrat se je finale igral na dve tekmi. Obe so dobili Mariborčani (3:2; 0:2) in tako še drugič vzeli mero zeleno-belim.

Olimpija je letos v finalu tretjič zapored, predlani je izgubila z Domžalami (0:1), lani pa premagala Aluminij (6:1). Maribor je pokal nazadnje osvojil leta 2016, ko je na koprski Bonifiki po enajstmetrovkah ugnal Celje.

Maribor ima v svojih vitrinah osem pokalnih lovorik, štirikrat je bil poražen v finalu. "Stara" Olimpija je Pokal Slovenije osvojila štirikrat "nova" Olimpija enkrat. Skupno so Ljubljančani torej petkrat slavili, še štirikrat pa zadnje dejanje zapuščali sklonjenih glav.

NK Maribor Olimpija večni derbi Prva liga TS Šport Olimpija pred 12.000 gledalci prestavila načrtovano "čago"

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 14:01 28.maj 2019.

    Kaj bo zopet 3:0 za Olimpijo?? Sem navijač Maribora pa me počasi postaja sram kako ti preplačani igralci igrajo!! Mislim,da se je Milanič izpel in ni več sposoben voditi Maribora!! Zato apeliram na Zahoviča naj stvari spravi na svoje mesto ...prikaži več drugače bo Maribor imel na tekmah toliko gledalcev kot jih ima Olimpija!!

Sorodne novice