Šport > Nogomet
520 ogledov

Najboljši strelec Olimpije podpisal za Maribor

Rok Kronaveter
Slovenski prvak je uradno potrdil prestop Roka Kronavetra.

Slovenski nogometaš Rok Kronaveter je po štirih letih (2015-2019) zapustil Olimpijo in bo kariero nadaljeval v Mariboru. 32-letni vezist je s slovenskim prvakom podpisal pogodbo do leta 2021.

Kronaveter, drugi strelec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/19, je s tem uresničil svojo dolgoletno željo. Kariero je začel v mariborskem Železničarju, nikoli pa ni igral za ekipo Maribora.

"Želja vsakega Mariborčana je, da zaigra za Maribor. Jaz bom sicer šele pri 32 letih, a mislim, da je tudi zdaj pravi čas. Prihajam v letih, ko lahko morda ponudim celo največ. Pripravljen sem na izziv in komaj čakam, da se začne," je povedal Kronaveter na novinarski konferenci ob podpisu pogodbe.

Kronaveter, ki je po Železničarju kariero nadaljeval pri Dravi, Rudarju, Cottbusu, na Madžarskem, v Romuniji ter Olimpiji, kjer je na 112 tekmah dosegel 50 golov, je dodal, da je imel na mizi še nekaj ponudb. "Maribor je bil najbolj prepričljiv in hkrati moj prvi izbor."

Za Maribor je to že četrta okrepitev v zadnjih tednih. Pred Kronavetrom je v svoje vrste zvabil Rudija Požega Vancaša (Celje), po izboru nogometašev, trenerjev in navijačev najboljšega nogometaša minule sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, Andreja Kotnika (Gorica) in Špira Peričića (Mura).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice