Šport > Nogomet
237 ogledov

Maribor po dvojno krono, Olimpija rešuje sezono

nogomet Olimpija-Maribor Saša Despot
Danes se bosta v zadnjem slovenskem nogometnem derbiju v sezoni pomerila Maribor in Olimpija.

V finalu pokalnega tekmovanja, kjer Ljubljančani branijo lanski naslov, bodo Mariborčani iskali dvojno krono po osvojenem naslovu državnih prvakov, za Olimpijo pa bi bil pokal edina lovorika v sezoni. Finale se bo v Celju začel ob 20.15.

Finale med zelenimi in vijoličastimi v Celju bo sicer vrhunec pokalnega dneva, ko bosta pred tem ob 15. uri igrali še ženski ekipi Krim Rolljet in Telemach Beltinci, mladinski finale pa bo v Šmartnem ob Paki.

V obeh taborih so pred odločilno tekmo optimistično razpoloženi in napovedujejo, da bodo zvečer oni tisti, ki bodo dvignili pokal.

"Pričakovanja so pozitivna, čaka nas zahtevno, lepo srečanje za konec sezone. Pokal je proti rivalu in popolnima jasno je, da bo tekma zahtevna, a pričakovanja so takšna, da bomo pokal dobili mi," je dejal mariborski trener Darko Milanič.

POKAL SLOVENIJE (FINALE): 
Olimpija Ljubljana - Maribor 
četrtek, 30.05.2019, ob 20:15 na SK1

"To bo težka tekma, Maribor je kakovostna ekipa, v vsakem primeru pa bomo tekmo skušali dobiti. Malenkosti bodo odločale o zmagovalcu," pa je o pričakovanjih pred tekmo dejal ljubljanski trener Safet Hadžić, ki sicer z večnimi tekmeci še ni doživel poraza.

Nejc Potokar Intervju Šport "Dober dan, tu Zlatko Zahović." ... "Mislil sem, da me nekdo zaje**va."

V tej sezoni so bili v medsebojnih dvobojih uspešnejši Ljubljančani; izgubili so prvo poletno tekmo doma z 0:3, jeseni so v Mariboru zmagali z 2:1, spomladi sta se v Stožicah ekipi razšli z 0:0, na zadnjem derbiju pred tremi tedni pa je Olimpija v Mariboru slavila s 3:0 in tako za nekaj dni prestavila mariborsko slavje ob naslovu prvaka.

Današnji finale med večnima tekmecema bo prvi med ljubljanskim in mariborskim klubom po 20 letih, v sezoni 1998/99 so bili boljši vijoličasti s 3:2.

Mariborčani imajo v samostojni Sloveniji devet pokalnih lovorik, Olimpija v različnih izvedbah kluba pa pet.

Maribor Olimpija večni derbi Finale Šport Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.