Šport > Nogomet
518 ogledov

Prvi lokalni derbi po okusu domačinov

Tabor Sežana Gorica Facebook
Odigrana je bila prva tekma dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v elitno slovensko nogometno ligo.

Nogometaši Cherrybox24 Tabora Sežane so v prvi tekmi kvalifikacij za uvrstitev v Prvo ligo Telekom Slovenije premagali Gorico (2:1). Povratna tekma bo v nedeljo ob 17. uri v Novi Gorici.

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Tržnica Šport Maribor toliko ni plačal še za nikogar

Po polovici kvalifikacij za obstanek oziroma uvrstitev v elitno ligo je v boljšem položaju druga najboljša drugoligaška ekipa v Sloveniji, ki je proti predzadnjemu prvoligašu na prvi tekmi dosegla minimalno zmago. Sežanska ekipa lovi prvo uvrstitev v prvo ligo po sezoni 2000/01. Goričani pa so se drugič v zadnjih letih znašli v položaju, ko se morajo reševati v kvalifikacijah, v sezoni 2014/15 pa so bili uspešni v boju z Aluminijem.

Na današnji tekmi sta si ekipi nekako razdelili polčasa, v prvem so bili boljši domači, v drugem gostje, a so prvi svoje priložnosti dobro izkoriščali, Goričani pa ne.

Na precej razmočenem terenu so se bolje znašli gostitelji, v začetnih minutah je vratarja Gorice Grego Sorčana z dvema streloma preizkusil Leon Sever, a takrat še brez učinka. Zato pa je moral goriški vratar po žogo v mrežo v 14. minuti, po dveh dolgih podajah je bil zadnji podajalec Dino Stančič z desne strani, pred vrati pa je žogo z glavo mimo Sorčana poslal Stefan Stevanović. A že minuto pozneje je bilo 1:1. V kazenskem prostoru domačih je kapetan Antoino Azinović igral z roko, sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Etien Velikonja.

V nadaljevanju se je igra umirila, domači so sicer pritiskali, imeli več priložnosti, tudi več kotov (na koncu je bilo razmerje 7-1), a dolgo je kazalo, da ne bo še drugega gola. Nato pa je pred koncem prvega dela sledila nova hitra akcija, podaja Marka Vukelića z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil na kakšnih štirih metrih Azinović in se z natančnim strelom odkupil za povzročeno enajstmetrovko.

V drugem delu je bil začetek zadržan, lepi priložnosti za domače je imel najprej Stevanovič, a je bil na mestu Sorčan. Pozneje so pobudo prevzeli Goričani. A danes je bil zadnja sežanska ovira zelo razpoloženi vratar Arian Rener, ki je preprečil morebitno izenačenje.

Nevarna strela Roka Grudine v 56. in 84. minuti je dobro ubranil, pri akciji Velikonje v 70. minuti pa mu je pomagal tudi Klemen Nemanič. Velikonja se je takrat sam znašel pred Renerjem kakšnih šest metrov od gola in žogo dvignil prek njega, vratar Sežane se je je sicer dotaknil, pred golovo črto pa jo je nato izbil Nemanič in poskrbel, da so domači zadržali minimalno vodstvo.

AŠK Bravo 2. SNL Šport Znan nov prvoligaš, spet se bo igral mestni derbi

Dodatne kvalifikacije za PLTS (prva tekma):

Tabor Sežana - Gorica 2:1 (2:1)
Stevanović 14., Azinović 40.; Velikonja 16./11m

Povratna tekma je na sporedu v nedeljo, 2. junija ob 17. uri v Novi Gorici.

Maribor Olimpija večni derbi Finale Šport Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice