Šport > Nogomet
104 ogledov

Odločitev o tem, kdo bo igral v Evropi

NŠ Mura
S tekmami 36. kroga se bo danes končala sezona 2018/19 v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Že pred zadnjim krogom je jasno, da je naslov nogometnega prvaka osvojil Maribor, ki bo v svojem zadnjem obračunu ob 15.45 gostoval v Domžalah. Tako kot je jasno, da je Maribor prvak, je znano tudi to, da bosta Slovenijo v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni predstavljala še drugouvrščena Olimpija in tretjeuvrščene Domžale.

Ta krog mora tako dati le še zadnjega potnika v Evropo, o tem bosta na medsebojni tekmi odločila Mura in Celje. Celjani za preboj v Evropo potrebujejo zmago, vsak drugačen razplet prinese četrto mesto Sobočanom. Tekma se bo začela ob 17.55.

Ob tej uri bodo na sporedu tudi dvoboji Aluminija in Olimpije, Rudarja in Triglava ter Krškega in Gorice. Slednja dva sta najslabša kluba te sezone, Krčani bodo v prihodnji sezoni igrali v 2. slovenski ligi, Gorico pa čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v prvoligaški konkurenci.

V teh bodo Novogoričani verjetno igrali s sežanskim Taborom, ki v 2. SNL trenutno zaseda 2. mesto, ima pa tri točke zaostanka za ljubljanskim Bravom in se še bori tudi za prvo mesto. Sežance čaka boj s Krko, Ljubljančane pa z Ankaranom, ki se poslavlja od druge lige. Za zdaj še ni odločen drugi potnik v nižjo ligo, najslabše kaže Brežicam in Iliriji 1911. Večina tekem bo v nedeljo, le dvoboj Bilj in Brd bo že danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice