Šport > Nogomet
257 ogledov

Jan Oblak ima novega obrambnega soigralca

Felipe Augusto de Almeida Monteiro Epa
Atlético Madrid bo pred naslednjo sezono prevetril svojo ekipo.

Španski nogometni prvoligaš Atlético Madrid se je s portugalskim Portom dogovoril za odkup srednjega branilca Felipeja. Iz sporočila, ki ga je Porto objavil na spletni strani lizbonske borze, izhaja, da bo Atlético za 30-letnega Brazilca plačal 20 milijonov evrov.

jan oblak Fenomen Šport Jan Oblak je številka ena

Felipe Augusto de Almeida Monteiro, kot se glasita njegovo polno ime in priimek, se je Portu pridružil leta 2016 iz brazilskega moštva Corinthians iz São Paula.

Še pred tem se je Porto dogovoril še za en bogat prestop. Enaindvajsetletni brazilski branilec Éder Militão se bo preselil k mestnim tekmecem Atlética, madridskemu Realu, za 50 milijonov evrov.

Atlético na novo sestavlja igralski mozaik, v katerem ima ključno vlogo slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Francoz Antoine Griezmann je maja javnost obvestil, da po koncu sezone zapušča španskega podprvaka. Španski mediji so v preteklih tednih poročali, da se bo Griezmannova prestopna premija po 1. juliju z 200 milijonov evrov znižala na 120 milijonov. "Atleti" so se javno že poslovili od kapetana 33-letnega Diega Godína, Lucasa Hernándeza in Juanfrana.

Leo Messi Liverpool Barcelona Razprodaja Šport Katastrofa povod za veliko čistko pri Barceloni

Atlético je v zadnjih petih letih osvojil naslov v španskem državnem prvenstvu (2013/14), leta 2014 je bil prvak v španskem superpokalu, v finalu Lige prvakov je igral v sezonah 2013/14 in 2015/16, lani pa osvojil Ligo Evropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice