Šport > Nogomet
7205 ogledov

Neverjetna cena za slovenskega nogometaša

Josip Iličić IZR SLO NZS/Twitter
Odlične predstave so močno dvignile ceno slovenskemu reprezentantu.

Josipu Iličiću in njegovi Atalanti gre v letošnji sezoni odlično. Klub iz Bergama je štiri tekme pred koncem Serie A na četrtem mestu, ki vodi v Ligo prvakov, črno-modri so se prebili tudi v finale italijanskega pokala.

Gonilna sila Atalante je Iličić, njegovi zadetki in asistence so ključni za preporod ekipe. Glavni konkurent Gorenjca in soigralcev za četrto mesto je AS Roma, slednja je že v zimskem prestopnem roku stegovala lovke za slovenskim reprezentantom.

Pred dnevi so italijanski mediji poročali o Interjevem zanimanju za Iličića, Milančani naj bi zanj ponujali med 15 in 20 milijonov evrov. V četrtek je spletna stran Tuttomercato šla še korak dlje. Potem, ko se je med Iličićevimi snubci spet znašla AS Roma, naj bi Rimljani v odgovor dobili šokantno protiponudbo v višini 50 milijonov evrov.

Josip Iličić Tržnica Šport Iličić blesti, Inter bi zanj zapravil milijone

Nogometna tržnica je v zadnjih letih resda "ponorela", toda kljub temu je težko verjeti, da bi Roma za 31-letnega Slovenca zapravila omenjeno vsoto. Morda so želeli pri Atalanti z visoko ceno le odgnati morebitne interesente, posebej tiste, ki jim konkurirajo za vstop v Ligo prvakov.

Najdražji prestop slovenskega nogometaša se je zgodil leta 2017, ko je Kevin Kampl okrepil RB Leipzig v zameno za 20 milijonov evrov. Atlético Madrid je za Jana Oblaka plačal 16 milijonov, Inter pa 15 milijonov za Samirja Handanovića.

Alexandre Lacazette Arsenal Valencia Liga Evropa Šport Diši po londonskem derbiju sredi Azerbajdžana
Komentarjev 1
  • markosls 15:12 03.maj 2019.

    -=Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Tiny.CC/Zenske