Šport > Nogomet
1081 ogledov

Ronaldo prvi s tem dosežkom v zgodovini

Cristiano Ronaldo
Juventus še osmič zapored italijanski prvak.

Juventus je šest kol pred koncem italijanskega prvenstva imela 17 točk naskoka pred Napolijem, tudi matematično pa si je novi naslov priigral z zmago proti Fiorentini. Vijoličasti, njihovi navijači so v Italiji morda še najbolj sovražno nastrojeni proti torinskemu klubu, so tokrat po vodstvu z 1:0 klonili z 1:2. Stara dama je prišla že do osme zaporedne lovorike v državnem prvenstvu, skupno pa 35.

Firenčani so sicer povedli na začetku tekme, ko je žogo pred golom močno v mrežo poslal Nikola Milenković. Domači so sicer zahtevali prekršek nad vratarjem Wojciechom Szczęsnyjem, ki pa ga je pohodil njegov soigralec.

V 37. minuti so belo-črni izenačili preko Alexa Sandra, v 53. pa je padel zadetek za naslov. Šlo je sicer za avtogol. Cristiano Ronaldo je pobegnil po desni strani in poslal močen predložek pred gol, kjer je poskušal žogo izbiti Germán Pezzella, a jo je poslal v lastno mrežo. To je zadoščalo za zmago Juventusa, ki si je tako pred Napolijem že nabral nedosegljivo prednost 20 točk. 

Ronaldo je postal prvi nogometaš v zgodovini, ki se lahko pohvali z naslovom državnega prvaka v Angliji, Španiji in Italiji.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice