Šport > Nogomet
120 ogledov

Pred Iličićem so pestri tedni

Josip Iličić Epa
Moštvo slovenskega reprezentanta je trenutno na šestem mestu prvenstvene lestvico.

Slovenskega nogometnega reprezentanta Josipa Iličića in njegovo Atalanto v zadnjih šestih krogih italijanske serie A čaka hud boj za eno izmed mest, ki prihodnje leto vodijo v evropsko sezono. Poleg tega pa imajo še vedno možnost za osvojitev lovorike, v četrtek bodo igrali povratno polfinalno tekmo italijanskega pokala.

Na prvi tekmi v gosteh pri Fiorentini je bilo 3:3, povratna bo v četrtek ob 18.45. Drugi polfinalni par je AC Milan in Lazio. Na prvi tekmi februarja je bilo v Rimu 0:0.

V italijanskem prvenstvu pa najverjetneje do zadnjega kroga ne bodo znani vsi udeleženci prihodnje evropske sezone. Gotovo bosta tam igrala Juventus, ki si je skoraj že zagotovil nov scudetto, in drugi Napoli. Za preostala štiri mesta pa bo potekal boj do zadnjega.

V ligi prvakov bo najverjetneje ponovno igral tudi milanski Inter, kjer brani Slovenec Samir Handanović, letos tretji v skupini B, ki je dala dva polfinalista: Barcelono in Tottenham. V evropski ligi je nato Inter v osmini finala izpadel proti nemškemu moštvu Eintrach Frankfurt.

Inter ima po 32. krogih italijanskega prvenstva na tretjem mestu 60 točk, četrti Milan 55, peta Roma le točko manj, dve manj pa ima šesta Atalanta, ki se drži na mestu, ki kot zadnje še ponuja možnost za evropska tekmovanja, vodi namreč v kvalifikacije za evropsko ligo. Zgoščeno je tudi za Atalanto, sedmi Lazio zaostaja za točko, osmi Torino za zmago.

A do tja bo vendarle treba dobiti še kakšno tekmo. Inter najprej danes čaka derbi z Romo, Atalanto pa v ponedeljek obračun z drugim Napolijem. Klub iz Bergama si bo evropsko sezono skušal zagotoviti na obračunih z Uninesejem, Laziom, pred katerim ima le točko prednosti, Genoo, Juventusom in Sassuolom.

Domači si želijo, da bi Iličić, ki je v tej sezoni zaenkrat dosegel enajst golov in tri podaje, svojo statistiko še izboljšal. Inter pa bo v zadnjih petih tekmah igral še z Juventosom, Udinesejem, Chievom, za katerega igra Boštjan Cesar, Napolijem in Empolom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.