Šport > Nogomet
580 ogledov

Juventus zapravil prvo možnost za naslov prvaka

SPAL : Juventus
Massimiliano Allegri je bil z mislimi že na povratni tekmi z Ajaxom, tako da so priložnost za osvojitev naslova dobili Juventusovi mladeniči, ki pa je niso izkoristili.

Juventus si še ni zagotovil novi, osmi zaporedni naslov prvaka Italije. Nogometaši Massimiliana Allegrija bi se lahko do nove lovorike dokopali z zmago ali remijem proti SPAL-u v dvoboju 32. kola italijanske Serie A, toda strateg Stare dame je ponudil priložnost rezervistom, kar pa se mu na koncu ni obrestovalo. SPAL je slavil 2:1 ter teko prestavil proslavo naslova Juventusa.

Misli Bianconerov so bile več kot očitno usmerjene na povratni dvoboj četrtfinala Lige prvakov, ko Juventus v torek v Torinu gosti nizozemski Ajax, s katerim je prvo tekmo remiziral 1:1, tako da je Stara dama z rezervo vzela dvoboj s SPAL-om. Juventus ima namreč kljub porazu še vedno gigantskih 20 točk prednosti pred Napolijem.

Ajax Juventus Amsterdam izgredi Video Šport Izgredi sredi Amsterdama

Massimiliano Allegri je tako tekmo s SPAL-om začel s svojimi rezervisti, v prvi postavi pa sta se tako znašla 17-letni Paolo Gozzi Iweru ter nogometaš s Cipra, Grigoris Kastanos, medtem ko sta s klopi v nadaljevanju vstopila 20-letni Anglež Stephen Mavididi ter 18-letni Hans Nivolussi. Juventus je sicer povedel v 30. minuti z zadetkom Moise Keana, ki je postal najmlajši nogometaš v Serie A, ki je zabil v štirih kolih zapored, s čimer je zrušil rekord Maria Balotellija iz leta 2009.

SPAL : Juventus | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda slavje Juventusa sta pokvarila Kevin Bonifazi, ki je zadel v 49. minuti ter izkušeni 37-letni Sergio Floccari, ki je v 74. minuti rešil vprašanje zmagovalca. Juventus pa kljub vsemu lahko državni prvak postane še ta vikend, če Napoli v nedeljo ne premaga Chieva.

Jasmin Kurtić zaradi poškodbe stegenske mišice ni konkuriral za prvo postavo SPAL-a.

Liga prvakov Izračunano! Šport Superračunalnik izračunal zmagovalca Lige prvakov

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.