Šport > Nogomet
1130 ogledov

Slovenec svoj klub popeljal do zgodovinske priložnosti

Josip Iličić Atalanta Epa
Tekmec rimskega Lazia v finalu italijanskega pokala bo Atalanta.

Atalanta je na povratni tekmi na stadionu Atleti Azzurri d'Italia premagala Fiorentino (2:1) in se, potem ko se je prva tekma v Firencah končala s 3:3, uvrstila v veliki finale.

Josip Iličić Izjemna predstava Šport 'Giuseppe' Iličić podiral rekorde

Pri zgodovinskem uspehu moštva iz Bergama je veliko vlogo odigral slovenski reprezentant Josip Iličić. Slovenec je že na prvi tekmi proti svojemu bivšemu klubu podelil dve asistenci, na povratnem srečanju pa tudi zatresel mrežo.

Fiorentina je sicer povedla po protinapadu v tretji minuti, efektno je zaključil Luis Muriel. Atalanta je hitro izenačila, v 14. minuti je Iličić namreč izkoristil enajstmetrovko, potem ko so gostje storili prekršek nad domačim kapetanom Alejandrom Gómezom. Slednji je zabil tudi zadnji gol na tekmi, v 69. minuti je zadel na račun napake vratarja Fiorentine. 

Atalanta, ki je v Serie A še vedno v igri za preboj v Ligi prvakov, bo četrtič igrala v velikem finalu. Svojo edino lovoriko je osvojila leta 1963, v letih 1987 in 1996 pa je bila poražena. 

Finale italijanske Coppe bo 15. maja na rimskem stadionu Olimpico.

Prvi finalist italijanskega pokala je v sredo postal Lazio, ta je na povratnem srečanju v gosteh ugnal AC Milan (0:1), potem ko se je prva tekma končala brez zadetkov. Odločilni zadetek na San Siru je v zgodnji fazi drugega polčasa zabil Joaquín Correa.

Cristiano Ronaldo Serie A Šport Ronaldo prvi s tem dosežkom v zgodovini

Coppa Italia, polfinale (povratni tekmi):

ATALANTA - Fiorentina 2:1 (1:1)  /3:3/
Iličić 14./11, Gómez 69.; Muriel 3.

AC Milan - LAZIO 0:1 (0:0)  /0:0/
Correa 58.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:27 26.april 2019.

    Slučajno sem gledal tekmo med preklopom druge tekme ! Čista beda ! Egoist in pozer ,ki naredi timskemu delu več škode kot koristi .