Šport > Nogomet
8067 ogledov

Katastrofa povod za veliko čistko pri Barceloni

Luis Suarez Liverpool Barcelona Epa Številni igralci bodo poleti zapustili Barcelono.
Katalonski velikan bo v prestopnem roku temeljito prevetril svojo zasedbo.

Barcelona bo v letošnji sezoni ubranila španski državni naslov, uvrstila se je tudi v finale španskega kraljevega pokala. Katalonci so vse do tega tedna lovili trojček lovorik, a so po debaklu proti Liverpoolu izpadli v polfinalu Lige prvakov.

Prav neuspeh na Anfieldu je sprožil številne pospešene aktivnosti glede igralskega kadra. O statusu nekaterih nogometašev se je že dlje časa ugibalo, drugi zaporedni izpad iz elitnega evropskega tekmovanja po visokem porazu v gosteh pa je dal dodatni zagon prevetritvi moštva.

oakley Neopevani junak Šport 14-letni heroj Liverpoola pomagal do epskega preobrata

Trije vidnejši člani prve ekipe v naslednji sezoni najbrž ne bodo več igrali domačih tekem na stadionu Camp Nou. Najbolj na udaru je Philippe Coutinho. Brazilec, najdražja okrepitev v zgodovini kluba, je bil nedavno deležen žvižgov na račun svoje povprečne igre in dobro obveščeni katalonski Sport navaja, da Barcelona išče kupce zanj.

Francoski branilec Samuel Umtiti je naslednji, ki se je znašel na izhodnih vratih. Po dobrih predstavah ga je ustavila poškodba kolena, na njegovem igralnem mestu pa bo večjo vlogo igral skorajšnji prišlek iz Ajaxa Matthijs de Ligt.

Negotova je tudi usoda Ivana Rakitića, za katerega lahko pri njegovih 32-ih letih klub še iztrži dobro ceno. Poleg tega bo Hrvatove minute zmanjšal prihod še enega igralca Ajaxa - Frankieja de Jonga. Prav slednji naj bi bil ključen pri morebitnem Rakitićevem odhodu, poroča Sport.

lionel messi Šok na letališču Šport Messi v divjem soočenju z navijači Barçe, posredovali varnostniki

Tu se odhodi ne bodo končali, poročajo španski in katalonski mediji. Vratar Jasper Cillessen in Brazilec Rafinha si želita večje minutaže in bosta s strani kluba dobila zeleno luč za odhod, če bo na Camp Nou prišla dobra ponudba. Ob ustrezni odškodnini bi se lahko poslovil tudi Malcom, ki se ni popolnoma uveljavil, čeprav je v Barcelono prišel v zameno za 40 milijonov evrov.

Poleg omenjenih se bodo poslovili tudi Jeison Murillo, Kevin-Prince Boateng in Thomas Vermaelen, slednje pogodba ne bo več vezala na Barcelono, interesa po podaljšanju sodelovanja pa s strani kluba ni, navaja Sport. Na Camp Nou se ne bodo vrnili niti trije trenutno posojeni nogometaši: André Gomes (Everton), Denís Suárez (Arsenal) in Arda Turan (Başakşehir).

Anfield Odzivi Šport Največja sramota Barcelone v zgodovini

Dvomljiv je tudi status trenerja Ernesta Valverdeja, na mestu slednjega bi v Kataloniji radi videli stratega Ajaxa Erika ten Haga.

V luči številnih odhodov bo Barcelona rada v svoje vrste privabila napadalca Antoina Griezmanna, tega je neuspešno lovila že lansko poletje, preden je podaljšal sodelovanje z madridskim Atléticom.

Georginio Wijnaldum Želijo njegov odhod Šport Po porazu navijači zahtevajo njegovo glavo
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice