Šport > Nogomet
1956 ogledov

Angleži nad Messija: Ko se je Suárez kregal s sodnikom, je storil tole

lionel messi Epa
Fenomenalen zadetek, s katerim je Lionel Messi na prvi polfinalni tekmi zapečatil usodo Liverpoola (3:0), je bil dosežen na neregularen način.

Barcelona je na prvi tekmi polfinala lige prvakov visoko premagala Liverpool (3:0), prvo ime tekme pa je bil izjemni Lionel Messi, ki je vpisal dva zadetka. Bolj odmeven je bil tisti drugi, ki ga je dosegel s prostega strela po prekršku Fabinha.

Argentinec je v 82. minuti sprožil s približno 25 metrov in na spektakularen način premagal gostujočega vratarja Alissona.

lionel messi Liga prvakov Šport Liverpool na kolenih po briljantnem zadetku čarobnega Messija

Po pisanju angleških novinarjev si je Messi pred strelom pomagal na nedovoljen način, saj je žogo prestavil kar štiri metre bližje od mesta, kjer je bil nad njim storjen prekršek. Glavni sodni Bjorn Kuipers tega ni opazil, ker se je med nameščanjem žoge prepiral z strelcem prvega zadetka za Barcelono Luisom Suárezom. Ali je Urugvajec namerno motil pozornosti delivca pravice, ni znano.

Lionel Messi Mali čarovnik Šport Messi o golu: "Res je bil spektakularen zadetek, a imel sem tudi srečo"

Težavnost in veličina Messijevega strela sta neoporočeni, tega ne zanikajo niti podporniki angleškega kluba, a med navijači se je vseeno razvnela razprava, ali bi zvezdnik Barcelona zadel, če bi streljal iz manj ugodnega položaja.

Angleški mediji sicer priznavajo Messijevo mojstrskost, a obenem poudarjajo, da so bili nogometaši Liveroola po tretjem zadetku psihološko uničeni, kar bi skoraj pripeljalo do četrtega gola, a je Ousmane Dembele v izdihaljih srečanja zapravil zares izjemno priložnost za povišanje prednosti pred povratno tekmo na Anfieldu.

 | Avtor: Marca Marca
 | Avtor: Marca Marca

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.