Šport > Nogomet
5540 ogledov

Liverpool na kolenih po briljantnem zadetku čarobnega Messija

lionel messi
1/17
Epa
Barcelona si je po zaslugi Lionela Messija in Luisa Suáreza priigrala ogromno prednost pred povratno polfinalno tekmo lige prvakov z Liverpoolom. Katalonci so na Camp Nouu slavili s 3:0.

Tekma prvega polfinalnega para Tottenham - Ajax je tokrat ostala v senci težko pričakovanega spektakla med Barcelono in Liverpoolom.

Osrednji polfinalni dogodek letošnje sezone se je odvil na stadionu Camp Nou, kjer sta si nasproti stala dva petkratna zmagovalca lige prvakov. Barcelona je povedla z golom Luisa Suáreza, v nadaljevanju pa se je dvakrat med strelce vpisal Lionel Messi in Katalonce popeljal na prag finala.

Tottenham : Ajax Liga prvakov Šport Ajaxova pravljica se nadaljuje

Barça, ki si je letos že zagotovila naslov španskega prvaka, je nazadnje slavila leta 2015, Liverpool, ki v angleškem prvenstvu bije tesno bitko z Manchester Cityjem, pa leta 2005.

Španci so v izločilnih bojih premagali Lyon in Manchester United, Angleži pa so bili boljši od Bayern Münchna in Porta.

messi barcelona | Avtor: Epa Epa

V drugi minuti srečanja se je v kazenskem prostoru Barcelone zanešel Mohamed Salah, a je njegov strel blokirala poplava Barçinih branilcev. Na drugi strani je nevarno podajo Ivana Rakitića v kot odbil Joel Matip.

V dvoboju z Gerardom Piquéjem je v kazenskem prostoru Marca-Andreja Ter Stegna padel Sadio Mane, a se sodnik ni oglasil, neizkoriščena pa je ostala tudi videotehnologija (VAR).

 | Avtor: Epa Epa
V 13. minuti je po preigravanju Lionela Messija z roko igral Matip, vendar se sodnik kljub protestom argentinskega napadalca ni pustil prepričati. Gostujoči strateg Jürgen Klopp je moral že v 20. minuti poseči po rezervah, saj je zaradi poškodbe v predelu dimelj igrišče zapustil Naby Keita.

Liverpool je bil prvih 25 minut celo podjetnejši tekmec, a svoje premoči ni uspel izkoristiti.

Katalonci so povedli v 26. minuti, strelec pa Luis Suárez. Pred vrata Angležev je natančno podal Alba, Matip je bil prepočasen, Suárez pa je v polnem šprintu žogo spretno potisnil za Alissona. Urugvajec je zabil nekdanjemu klubu, katerega član je bil od leta 2011 do 2014, ob tem pa ni zadrževal svojih čustev.

 | Avtor: Epa Epa

Zadetek Luisa Suáreza je 500. gol Barcelone v ligi prvakov.

Veliko priložnost, najlepšo za Liverpool dotlej, je v 35. minuti zapravil Mane, ki je po nizki podaji Jordana Hendersona grdo zgrešil s približno 11 metrov in žogo poslal visoko prek vrat.

Preostanek prvega polčasa je bil dokaj enakovreden, pobuda pa je bila rahlo na strani Liverpoola. Otočani so uprizorili nekaj nevarnih napadalnih akcij, a brez rezultatskega učinka.

V 48. minuti je do neoviranega strela prišel James Milner, z lepo reakcijo pa se je izkazal Ter Stegen. Redsi so še stopnjevali pritisk, po odbiti žogi je sprožil tudi Salah, ponovno pa je uspešno posredoval nemški vratar.

jurgen klopp | Avtor: Epa Epa

Gostje so v 59. minuti uprizorili še en odličen napad, visoko žogo je na desni strani sprejel Salah in podal v sredino, kjer je bil Georginio Wijnaldum, a je strel raje prepustil Milnerju, žoga pa je ponovno pristala v rokah domačega vratarja. Ter Stegen je samo nekaj minutah vpisal kar tri vrhunske obrambe.

Barcelona se je očitno zadovoljila z minimalno prednostjo, medtem ko so Angleži še naprej iskali izenačujoči zadetek.

Nato je sledil šok za Liverpool.

Katalonci so nenadoma vstali od mrtvih in z mežikom fortune podvojili svojo prednost. Po Messijvem prodoru se je žoga srečno odbila do Suáreza, ki je streljal s stegensko mišico in stresel prečko, odbito žogo pa je nato v prazno mrežo pospravil Messi.

Domači so se po zadetku prebudili. Le nekaj minut kasneje je nasprotnika s fenomenalno izvedenim prostim strelom pokopal Messi. To je bil že njegov 600. gol v dresu Barcelone. 

Liverpool je izpustil še eno priložnost za sila pomemben zadetek v gosteh, vratnico je stresel Salah.

Barçina mreža je tako ostala nedotaknjena, gostje pa so se za las izognili še večji katastrofi. V zadnjem napadu na tekmi se je sam pred Aillssonom znašel rezervist Ousmane Dembele, a je meril natančno v Brazilca.

vertonghen Smrtno nevarno Šport Grozljivka: zdravnik ga je poslal nazaj na igrišče, nato pa ...

Lionel Messi je z 12 goli najboljši strelec letošnje lige prvakov.

Liga prvakov, polfinale, 1. tekma:

Barcelona - Liverpool 3:0 (1:0)
Suárez 26., Messi 75., 82.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice