Šport > Nogomet
290 ogledov

Ajaxova pravljica se nadaljuje

Tottenham : Ajax Epa
Nogometaši Ajaxa so v prvi polfinalni tekmi lige prvakov v gosteh premagali londonski Tottenahm z 1:0 (1:0).

Čeprav bodo ljubitelji nogometa kot osrednji dvoboj polfinala označili sredin spektakel na Camp Nouu, pa je že današnji uvod postregel z dobrim bojem in prednostjo za bojevite mladce iz Amsterdama. V prvem polfinalu sta moštvi, ki ju tako globoko v sezoni ni pričakoval nihče, toda polfinale sta si priborili povsem zasluženo. Predvsem Ajax je z všečno igro in izločanjem velikanov ogrel srca nevtralnih ljubiteljev tega športa.

Tottenham je v osmini finala in četrtfinalu izločil Borussio Dortmund in Manchester City. Nizozemci pa so na poti do današnje tekme senzacionalno, a povsem zasluženo, izločili najprej branilca naslova Real Madrid v osmini finala in Juventus v četrtfinalu.

Danes se je začelo po notah mladeničev iz Amsterdama. Tottenham je potreboval precej časa, da je izpeljal vsaj približno nevarno akcijo, domači navijači pa so pogrešali predvsem učinek Dele Allija. Na drugi strani je bil Ajax nevarnejši, prva prava akcija oziroma strel na gol pa mu je tudi že prinesel vodstvo.

Tottenham : Ajax | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav so morali akcijo pogledati še videosodniki, je gol obveljal, gostje pa so se za milimeter izognili prepovedanemu položaju. Podajalec je bil Hakim Ziyech, ki je zaposlil Van de Beeka, ta pa je žogo potisnil mimo Huga Llorisa.

Strelec gola je imel pozneje še eno priložnost, a je vratar domačih dobro posredoval. Zato pa so Londončani precejšen udarec doživeli deset minut pred koncem polčasa, ko sta z glavama trčila soigralca Toby Alderweireld in Jan Verthongen. Slabše jo je odnesel slednji, ki je tudi močno krvavel, se skušal vrniti v igro, a so ga morali le nekaj trenutkov pozneje zamenjati, saj je za odhod z igrišča potreboval pomoč. Ob koncu polčasa pa so vendarle zapretili tudi domači, dvakrat je poskušal Lucas Moura, a resnejše nevarnosti za vratarja Andreja Onanaja ni bilo.

Tottenham : Ajax | Avtor: Epa Epa

V drugem delu so bili domači nekoliko podjetnejši in si pripravili nekaj več polpriložnosti, toda še vedno niso bili preveč nevarni za gol. Dvakrat je streljal tudi Dele Alli, a je Ajax brez večjih težav nadzoroval potek tekme in uspešno branil minimalno prednost.

Ta pa bi se lahko povečala v 77. miniti. Takrat je bil po strelu David Neresa s kakšnih osmih metrov z leve strani vratar Lloris nemočen, ko je šla žoga v daljši kot njegova gola, rešila pa ga je vratnica.

To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi, ki je Ajaxu - Nizozemci so tudi zadnjih 15 minut odigrali taktično zrelo - prinesla lepo prednost pred povratnim dvobojem 8. maja.

* Stadion Tottenham Hotspur, gledalcev 60.000, sodniki: Lahoz, Devis, Palomar (vsi Španija).
* Strelec: 0:1 Van de Beek (15.).
* Tottenham: Lloris, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (od 39. Sissoko), Trippier (od 80. Davies), Eriksen, Wanyama, Alli, Rose (od 80. Foyth), Lucas, Llorente.
* Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (od 65. Mazraoui), Van de Beek, De Jong, Ziyech (od 87. Huntelaar), Tadić, Neres.
* Rumena kartona: Tagliafico, Veltman.
* Rdeč karton: /

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice